:

Hur lång tafs havsöring?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tafs havsöring?
  2. Hur lång ska Flugtafsen vara?
  3. Vilken storlek på tafs?
  4. Vilken fluga till havsöring?
  5. Hur tjock tafs?

Hur lång tafs havsöring?

Som tafs tycker jag att runt 1-1,5 spölängder av fluorocarbon är bra och gärna med en dimension på 0,28 mm och högre. Var inte rädd att köra ganska grov tafs så här års. Det går ofta väldigt stor och stark fiske på Skånekusten och det sista du vill är att tafsen går av när du behöver pressa fisken.

Hur lång ska Flugtafsen vara?

Flugtafsen är normalt nio fot lång. Flugtafsar till sjunklinor kan vara kortare. Flugtafsar till laxfiske med flytande linor kan ibland vara upp till fem meter. För laxfiske används ofta flera olika tafsar med olika sjunkhastighet beroende på vattenföringen i den laxälv man fiskar i.

Vilken storlek på tafs?

Beroende på vilken art, vilken typ av fluga och vilket vatten du fiskar, så är det därefter man väljer sin tafs. Standardlängden brukar va runt 9 fot, men om du fiskar skygg öring i klart vatten så kan det vara lämpligt att gå upp till en längre tafs som 15 fot, eller förlänga den tafsen du har med tafsmaterial.

Vilken fluga till havsöring?

Ett flugspö i klass 7 eller klass 8 med butt lämpar sig väl för havsöringsfiske. Jag föredrar mediumsnabb aktion i klingan för att kunna kasta bra men ändå ha ett förlåtande spö i drillningen av fisken. Längden på spöet är en smaksak men bäst hanterar du en 9 fot eller 9,6 fots klinga.

Hur tjock tafs?

Med andra ord så är tafsen, så som du köper den helt optimal. Köper man en 9" tafs som är 0,14mm i spetsen och sedan knyter på 70cm 0,12mm så kommer tafsen inte längre att ha en optimal kraftöverföring. Bättre att köpa en 12" tafs som är 0,12mm i spetsen och fiska med denna.