:

Hur lång ska paddeln vara SUP?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång ska paddeln vara SUP?
  2. Hur håller man paddeln SUP?
  3. Hur håller man balansen på en SUP?
  4. Hur hålla paddel?
  5. Hur mycket luft i SUP?
  6. Hur Stand Up Paddle?
  7. Hur bra träning är SUP?
  8. Var paddla SUP?

Hur lång ska paddeln vara SUP?

Förenklat kan man säga att för allroundpaddling så skall paddeln vara ca 10-20 cm längre än dig själv. När man paddlar i vågor använder de flesta en mycket kortare paddel och duktiga distanspaddlare använder ofta en något längre paddel.

Hur håller man paddeln SUP?

5. Sätt i paddelns blad så långt fram som möjligt och dra den längs med brädan hela vägen bak till hälen. Din övre armbåge ska vara lite lätt böjd medan din undre arm ska vara helt sträckt genom hela rörelsen. I paddeltaget böjer du på knäna och lutar dig framåt för att lägga tyngd på paddeln genom den övre armen.

Hur håller man balansen på en SUP?

För att hålla kursen och styra rakt fram behöver du byta paddelsida med jämna mellanrum, vilket innebär att du tränar båda sidor av kroppen på ett naturligt sätt. För att minska risken att trilla i vattnet behöver du hela tiden kontrollera din egen kropp, vilket är bra för både fotlederna och balanssinnet.

Hur hålla paddel?

Sätt ner paddeln rakt ner bredvid dig i höfthöjd ungefär. Använd bålen och finjustera vinkeln på bladet med ena handen så att du ömsom drar paddeln framåt och ömsom drar den bakåt, som en liten åtta ungefär. Se till att hålla dig nära höfterna och gör inte för stora svängar.

Hur mycket luft i SUP?

Pumpa brädan hårt, det ska den hålla för. För att en SUP skall bli tillräckligt hård så måste du passera 15PSI i tryck. Då blir de tillräckligt hårda för att vara bra att paddla på. Under det trycket så är de hemska och bör anses som badleksaker snarare än SUP brädor.

Hur Stand Up Paddle?

Paddeln till en stand up paddleboard går inte att använda åt viket håll som helst. Bladet är framåtvinklat vilket innebär att när paddeln sätts ned i vattnet, ska vinkeln vara framåt och vänd bort från dig.

Hur bra träning är SUP?

-Det finns både aeroba och anaeroba fördelar med att tränaSUP. Långa träningspass är bra för aerob träning och gör att din uthållighet ökar, sänker din vilopuls och ditt blodtryck. Kortare, mer explosiv SUP träning, är perfekt för att bygga anaerob kapacitet och styrka.

Var paddla SUP?

Här paddlar du i lugnare vatten, i sjöar och åar, där det sällan är stora vågor. Om man främst paddlar i plattvatten passar en lång, platt bräda med spetsig för bäst. Den har bra riktningsstabilitet vilket gör att du inte behöver skifta sida med paddeln lika ofta.