:

Hur långt upp åker Ikaros?

Innehållsförteckning:

  1. Hur långt upp åker Ikaros?
  2. Hur hög Ikaros?
  3. Hur läskig är Ikaros?
  4. Hur många platser har Ikaros?
  5. Vad är Ikaros känd för?

Hur långt upp åker Ikaros?

En 95 meter hög attraktion, där du i 90 graders vinkel faller fritt mot marken. Ikaros är den andra av sitt slag i världen och är helt unik i design och utformning. Du befinner dig högt ovanför Stockholm, sittandes i en stol, dinglandes med benen och fastspänd med en bygel över axlarna.

Hur hög Ikaros?

2017 presenterade Gröna Lund i Stockholm en ny åkattraktion som man döpt till Ikaros – en 95 meter hög attraktion där man i 90 graders vinkel faller fritt mot marken.

Hur läskig är Ikaros?

De sekunderna när stolsliften vänds nedåt och åkaren hänger i en 90-gradig vinkel med ansiktet mot marken. Tydligen fyra sekunder, enligt en som räknat. – Ikaros är defintivt den läskigaste attraktionen vi någonsin haft på Gröna Lund, men jag hoppas att många vågar prova den.

Hur många platser har Ikaros?

Gröna Lund tillhör redan en av världens mest attraktionstäta nöjesparker, med hela sju berg- och dalbanor. Ikaros blir tivolits 31 attraktion och fjärde höghöjdsattraktion, utöver de tre som redan finns idag (Fritt Fall, Katapulten och Eclipse).

Vad är Ikaros känd för?

Ikaros var en tragisk hjälte i grekisk mytologi, son till uppfinnaren Daidalos. Ikaros fängslas tillsammans med sin far som fallit i onåd hos kung Minos på Kreta. Av vax och fjädrar tillverkar då Daidalos vingar åt dem båda och rymmer flygande över havet.