:

Hur snabb är en snok?

Innehållsförteckning:

  1. Hur snabb är en snok?
  2. Hur mycket äter en snok?
  3. Hur lång är en riktigt stor snok?
  4. Vad är färgen på en snok?
  5. Varför är en snok väldigt skygg?

Hur snabb är en snok?

Den kan förflytta sig snabbt och lätt både på marken och i vatten. Den simmar bra och trivs bäst i och i närheten av vatten. Den föredrar låglänta och sumpiga marker. Om snoken blir hotad är den snabb med att dra sig undan.

Hur mycket äter en snok?

Snoken äter framför allt vattenlevande djur, såsom fisk och grodor, men den äter också paddor, sorkar och andra smådjur. Då snoken fiskar kan den vara under vattnet i upp till en halv timme.

Hur lång är en riktigt stor snok?

  • En riktigt stor snok kan bli 130 centimeter lång och väga 2,5 kilo. Den simmar bra och trivs nära vatten. Om snoken blir skrämd kan den lägga sig på rygg och spela död med tungan hängande utanför munnen.

Vad är färgen på en snok?

  • Snok (Natrix natrix), kallas även vattensnok eller vanlig snok, är en ormart vanlig över stora delar av Europa. Grundfärgen varierar vanligen från gröngrå till brun. Oftast har snoken små mörka prickar längs ryggen, och nästan alla individer har vita eller gula fläckar på vardera sida av nacken .

Varför är en snok väldigt skygg?

  • En snok är väldigt skygg och tar snabbt till flykten i kontakt med människor. Den kan faktiskt också spela död om den bedömer att flykt inte är möjligt. Då lägger den sig på rygg och låter tungan hänga ut. Jämfört med huggorm så har snoken ett ganska litet och runt huvud.