:

Hur motiverade man slaveriet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur motiverade man slaveriet?
  2. Vilka var slavar i romarriket Hur levde de?
  3. När den kristna kyrkan etablerades försvann slaveriet?
  4. Vad hände efter slaveriet?
  5. Hur skaffade man slavar?

Hur motiverade man slaveriet?

Engelsmännen i Amerika under 1700-talet hade svårt att få tag på arbetskraft till sina plantager. I det varma klimatet var det inga vita som ville utföra det tunga och slitsamma arbetet. Därför gjorde engelsmännen som spanjorerna hade gjort och importerade slavar från Afrika.

Vilka var slavar i romarriket Hur levde de?

Slavarna sysselsattes med allt från hushållsarbete till att jobba i gruvor och på större jordegendomar, så kallade latifundier. Många arbetade även i den offentliga förvaltningen, som skatteindrivare, poliser, läkare och lärare. De stred även som gladiatorer.

När den kristna kyrkan etablerades försvann slaveriet?

Kristendomen kom därmed att ge de många slavarna i Romarriket ett människovärde. Den nya kristna tron anses, tillsammans med ändrade ekonomiska förutsättningar, vara en orsak till att det antika slaveriet gradvis försvann i Europa under 400- och 500-talet.

Vad hände efter slaveriet?

I början av 1500-talet hade slaveriet avskaffats i Västeuropa, men när upptäckresande och kolonisatörer kom till Afrika upptäckte de en etablerad slavindustri. Som en följd av kolonialiseringen i Nord- och Sydafrika blev slaveri accepterat i europeiska samhället.

Hur skaffade man slavar?

Slavhandel över Atlanten från 1400-talet till 1700-talet På 1500-talet började européer anlägga plantager i Västindien och Sydamerika. De odlade sockerrör, och för det behövdes mycket arbetskraft. Européerna försökte använda urfolk som slavar, men de flesta dog. Då skaffade de i stället slavar från Afrika.