:

Hur lång är en Meta Description?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång är en Meta Description?
  2. Hur lång Meta title?
  3. Varför Meta?
  4. Var är meta?
  5. Vad är Title Page?

Hur lång är en Meta Description?

Meta descriptions längd ska vara max 160 tecken. Gärna lite kortare: runt 120-140 tecken, inkl mellanslag, anses bäst. Detta då sökmotorerna inte visar mer än så många tecken i SERP:en.

Hur lång Meta title?

Title-taggen bör vara mellan 50-60 tecken lång för att få plats i sökresultatet eftersom den annars trunkeras eller bryts av, se bilden nedan. Ett tips är att inte överanvända nyckelord i sidrubriken eftersom Google kan välja att använda en annan text som rubrik, eller meta description i sökresultatlistan.

Varför Meta?

Meta description, eller meta beskrivning, är en kort beskrivning av en webbsida. Den syns inte på själva sidan utan är den text som sökmotorn visar under den länkade rubriken i sökresultatet. ... En bra meta description ger sidan större chans att få fler klick (högre CTR).

Var är meta?

Meta-beskrivningen används i hemsidans head för att beskriva sidan besökaren landar på efter att ha klickat på ett sökresultat. En Meta-beskrivning har däremot ingen direkt påverkan på ens placering i sökmotorerna.

Vad är Title Page?

En Page Title eller Meta Title (sidtitel på svenska) är en HTML-tagg som skrivs in i sektionen på en hemsida. Varje unik sida på en sajt har en egen Page Title. Page Title-taggen visas i Googles sökresultat som en blå klickar länk samt på fönsterfliken i webbläsaren.