:

Vad behövs för trolling?

Innehållsförteckning:

  1. Vad behövs för trolling?
  2. Vad innebär trolling?
  3. Hur trollar man lax?
  4. Hur länge kan man fiska gös?
  5. När behövs Djuprigg?
  6. Vilka regler gäller för fiske?
  7. Hur fungerar en Djuprigg?

Vad behövs för trolling?

Nödvändig utrustning är spöhållare, djuprigg, paravaner, mast, planerboards, ekolod och plott eller GPS (för större vatten). - Spöhållare är nödvändigt för att man inte vara beroende av att hålla i spöt hela tiden under färden.

Vad innebär trolling?

Med trollingfiske menas att man drar ett eller flera drag efter en båt. Det finns en mängd fiffiga hjälpmedel som gör det både enklare och roligare, som t.e.x ekolod, plotter, djupriggar och paravaner av olika slag. Trollingfiske är en metod som dock kräver att man har tillgång till en båt.

Hur trollar man lax?

man trollar efter lax drar man ett flertal beten efter båten i hastighet av cirka 2-3 knop. Till detta används oftast skeddrag men man kan även använda sig av naturligt agn såsom löja eller vassbuk. flashtape i olika färger är passande.

Hur länge kan man fiska gös?

En gammal skröna är att man bara kan fiska gös varma sommarnätter. Det stämmer inte. Man kan fiska gös året runt och dygnet runt. Man måste bara ta reda på var de är och vad de jagar för stunden.

När behövs Djuprigg?

En djuprigg är alltså ett måste om du på ett effektivt sätt vill kunna få ner ditt bete för att kunna fiska av lite djupare vatten. Detta leder till att du enkelt kan kolla på ekolodet för att se på vilket djup fisken befinner sig, och sedan justera djupriggen för att presentera ditt bete på detta djup.

Vilka regler gäller för fiske?

För fiske i alla övriga sjöar och vattendrag behöver du tillstånd från den som har fiskerätten. I många vatten finns det en ordnad upplåtelse av sjön eller vattendraget så att du kan köpa ett fiskekort och på det sättet få tillåtelse att fiska.

Hur fungerar en Djuprigg?

Djupriggen använder samma typ av fäste som Scottys spöhållare. Detta gör det smidigt att flytta runt djupriggen, och om du inte alltid behöver den kan du montera en spöhållare i samma fäste. En fördel med djupriggen är hur enkel den är, och den låga vikten gör den portabel.