:

Hur många cm får last skjuta ut?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många cm får last skjuta ut?
  2. Hur och när ska man märka ut utskjutande last?
  3. Hur många cm får last skjuta ut moped?
  4. Hur långt får gods sticka ut bakom bilen?
  5. Hur långt får det hänga över släpet?
  6. Hur mycket får last sticka ut bak?

Hur många cm får last skjuta ut?

Tillåten bredd På gator och allmänna vägar får fordonsbredden inklusive last vara högst 260 cm. Lasten får skjuta ut högst 20 cm utanför fordonet. Om lasten är odelbar, till exempel en båt, får bredden vara upp till 310 cm, förutsatt att ekipaget är utmärkt enligt Transportstyrelsens föreskrifter 2010:141.

Hur och när ska man märka ut utskjutande last?

Glöm inte markera utstickande last med exempelvis en röd vimpel. Om du kör i mörker ska utstickande last märkas ut med ljus och reflexer – vitt framåt och rött bakåt. Placera lastens tyngdpunkt så lågt och nära bilens mitt som möjligt. Var noga med släpkärrans kultryck så att inte bilen eller kärran lyfter sig.

Hur många cm får last skjuta ut moped?

Fordonets totala bredd får inte överskrida 260 cm och lasten får skjuta ut högst 20 cm från fordonet på vardera sidan.

Hur långt får gods sticka ut bakom bilen?

Transportstyrelsen får meddela föreskrifter om att fordon eller fordonståg som transporterar odelbar last får föras på vägar som inte är enskilda trots att den bredd som anges i första stycket överskrids. Lasten får därvid skjuta ut mer än 20 centimeter utanför fordonet.

Hur långt får det hänga över släpet?

3m långt funkar men det är på gränsen. Jag körde 2 rejäla lass med 5,5m. Hade en bit att åka så jag testade hur fort jag vågade köra och det blev ca 70km/h.

Hur mycket får last sticka ut bak?

Undantag: Lasten behöver inte markeras om den syns tydligt av andra trafikanter och inte skjuter ut mer än en meter framåt. All last som skjuter ut mer än en meter bakåt ska markeras. Last som skjuter ut framför fordonet eller mer än en meter bakom fordonet markeras i dagsljus med rödgula flaggor.