:

Hur mycket kostar en brittisk korthår?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket kostar en brittisk korthår?
  2. Hur är det att ha en brittisk korthår?
  3. Hur gammal blir en brittisk långhår?
  4. Hur mycket ska en brittisk långhår väga?
  5. Hur mycket väger en brittisk korthår?
  6. Vad kostar en russian blue kattunge?
  7. När blir en brittisk korthår könsmogen?

Hur mycket kostar en brittisk korthår?

Pris för Brittisk korthår är ca 8 000-10 000 kronor. Priser varierar beroende på vilket ändamål uppfödare har för katten. Om katten är avsedd för avel och utställning är det oftast dyrare än en katt som är avsedd för endast sällskap.

Hur är det att ha en brittisk korthår?

Brittisk korthår är en mycket trevlig katt att ha som sällskap. Den är lättsam och stillsam. Britten är en mycket lojal, kärleksfull katt och den kommer att fästa sig vid alla sina familjemedlemmar. Fastän britten älskar att leka, behöver den inte uppmärksamhet hela tiden.

Hur gammal blir en brittisk långhår?

Mer information

Livslängdca 15 år
Vikt (hane)5,5 – 8 kg
Vikt (hona)4 – 6 kg
HälsoriskerSmå
KeligMedel

Hur mycket ska en brittisk långhår väga?

Utseende, storlek och vikt Precis som på brittiskt korthår är öronen små och runda. Detta tillsammans med de stora, mörka, runda ögonen och den mjuka pälsen gör att katten verkligen liknar en nallebjörn. Honkatter väger mellan 4–6 kg medan hanar kan väga upp till 8 kg.

Hur mycket väger en brittisk korthår?

Den har korta, starka ben och kort svans, runda fasta tassar och en rundad svansspets. Den liknar en nalle med sin tjocka, plyschliknande päls, det stora runda huvudet med de fylliga kinderna, sina stora runda ögon och den trubbiga nosen. Fullvuxna hanar väger 5–7 kilo och honor väger 3–5 kilo.

Vad kostar en russian blue kattunge?

Russian blue föds numera upp över hela Europa, och det finns många professionella uppfödare som gör allt de kan för sina katter. Den som tänker skaffa sig en russian blue måste lägga mellan 50 kronor på bordet.

När blir en brittisk korthår könsmogen?

Men Britten är en "långsam" ras, den är färdigväxt sent, först vid 3-4 års ålder. Den är oftast också könsmogen senare än vad andra raser är. Även om en hona börjar löpa vid tidig ålder, bör man avvakta ett tag med att para henne, i alla fall två löpningar bör gå. (Men inte heller ska man vänta över två års dagen).