:

Hur lång väntetid på körprov?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång väntetid på körprov?
  2. Hur länge kan man vänta att köra upp?
  3. Kan man boka fler körprov?
  4. Varför är det så lång väntetid på uppkörning?
  5. Kan man boka mer än ett förarprov?

Hur lång väntetid på körprov?

I snitt är det tre månaders väntetid för teoriprov och uppkörning. I nuläget har Stockholm längst köer, och i den kö som kallas omprovskön finns tider först i januari 2021. Eftersom stockholmarna uppmanas att i möjligaste mån undvika kollektivtrafik väljer fler att ta bilen till arbete och studier.

Hur länge kan man vänta att köra upp?

Ett godkänt teoriprov gäller normalt i fyra månader, men fristen är nu, för prov som görs fram till den 30 september, förlängd till sex månader. Men det hjälper inte de som kuggas i körprovet, då det är mer än sex månaders kö för en ny uppkörningstid. De måste då göra om teoriprovet.

Kan man boka fler körprov?

Du som ska göra kunskapsprov och körprov för första gången för behörighet A har företräde. Du har företräde till totalt två kunskapsprov och totalt två körprov. Observera att du efter dessa prov inte längre har företräde, och därför kan få vänta längre innan du kan göra nytt prov.

Varför är det så lång väntetid på uppkörning?

Minskad tillgång på körkortsprov på grund av covid-19 gör att väntetiden kan bli lång. Trafikverket erbjuder mycket provtider som det är möjligt under rådande förhållanden. Att använda väntetiden till att utbilda sig extra väl är nu än viktigare.

Kan man boka mer än ett förarprov?

En annan nyhet är att prov kan bokas mer flexibelt än tidigare. Det blir nu möjligt att boka teoriprovet privat och körprovet via trafikskola, eller tvärtom. Det går också att boka teoriprovet på en ort och körprovet på en annan ort via Trafikverkets bokningstjänst på webben.