:

Hur lång är kön till Fårö?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång är kön till Fårö?
  2. När är det mest kö till Fårö?
  3. Hur många bilar går på Fåröfärjan?
  4. Hur gamla är raukarna på Gotland?
  5. Hur brett är Gotland från norr till söder?
  6. Hur stort är Gotland till ytan?

Hur lång är kön till Fårö?

Vid middagstid på torsdagen var köerna till Fåröfärjan rekordlånga. Kön sträckte sig ändå förbi avfarten till Lergrav, en sträcka på närmare fem kilometer. De tre färjorna går nonstop och väntetiden är dryga två timmar säger färjepersonal till P 4 Gotland.

När är det mest kö till Fårö?

– Det är som mest kö från Fårösund mellan klockan 10-13. Köerna tillbaka börjar nästan direkt efter, ungefär från klockan 15-19.30 är det som mest. Annars är det att läsa skyltar och följa våra trafikljus, säger Jonas Werkelin om hur en snabb övergång över sundet går till.

Hur många bilar går på Fåröfärjan?

På färjan Kajsa-Stina får det plats ungefär 298 passagerare och cirka 50 personbilar, och på färjan Bodilla får det plats 298 passagerare och 40 personbilar.

Hur gamla är raukarna på Gotland?

En rauk är resterna av ett rev som bildades när Sverige låg under vatten och var ett tropiskt hav, för runt 430 miljoner år sedan. Reven byggdes upp av svampdjur, koraller mm. Våra största och flesta raukar finns på Gotland och Fårö.

Hur brett är Gotland från norr till söder?

Sträcker man ut den slingriga vägen mellan Fårö och Hoburgen, så hamnar det ”måttbandet” en bra bit ut i vattnet både söder och norr om Gotland. Gotland är således ungefär 15 mil, knappt.

Hur stort är Gotland till ytan?

3 184 km² Gotland/Area Gotland är Sveriges största ö. Dess yta är 3 140 km² (0,8 procent av Sveriges yta) inklusive öarna Fårö, Gotska sandön, Furillen samt Stora och Lilla Karlsö. Gotlands kust, inklusive Fårö, är ca 800 km.