:

Vad kan man se med parabol?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man se med parabol?
  2. Hur funkar en parabol?
  3. Hur ska jag rikta min parabol?
  4. Vilka bolag har parabol?
  5. Vad är ett Mikrovågshuvud?
  6. Kan jag ha parabol?

Vad kan man se med parabol?

Genom att stråla en signal av radiovågor från en sändningsstation via en satellit och sedan vidare till en kunds parabolantenn kan man ta emot olika TV-program beroende på leverantör, satellit och riktning på parabolantennen.

Hur funkar en parabol?

Långt borta i rymden, cirka 36 000 km ut, cirkulerar det en mängd olika satelliter runt jorden. Dessa skickar ut radiovågor som fångas upp av våra paraboler. Parabolen omvandlar sedan dessa till ett utbud av kanaler som du sedan kan zappa mellan från soffan.

Hur ska jag rikta min parabol?

Parabolen skall peka mot söder med några graders vridning mot väster. Du kan även använda den här gradskivan för att se höjdvinkeln och att du har fri sikt framför parabolen. Tips! Det finns ingen gradskiva på parabolen för inställning av sidvinkeln.

Vilka bolag har parabol?

Vilka leverantörer erbjuder Tv via parabol? I dag är det Allente som erbjuder TV via parabol. Det är en ny leverantör efter en sammanslagning mellan Viasat och Canal Digital.

Vad är ett Mikrovågshuvud?

Ett LNB (Low Noise Block Converter) kallas även mikrovågshuvud på svenska. Det ser ut som en plastburk med en F-kontakt längst ner. Det är dit som antennkabeln ansluts. LNB:t är i princip motsvarigheten till dipolen i den vanliga antennen för markbundna sändningar, men där upphör likheterna.

Kan jag ha parabol?

TV-signalen skickas via en satellit och tas emot med en parabolantenn. Parabolantennen kan användas av ett hushåll eller delas av flera hushåll. Du kan använda din nuvarande TV när du tar emot digital-TV, men du måste ha en box till varje TV-apparat.