:

Är bindningstid lagligt?

Innehållsförteckning:

  1. Är bindningstid lagligt?
  2. Vad menas med ingen bindningstid?
  3. Hur lång bindningstid Viasat?
  4. Får man binda mobilabonnemang?
  5. Vad betyder teckna abonnemang?
  6. Hur lång uppsägningstid på Allente?

Är bindningstid lagligt?

Är det lagligt med hur lång bindningstid som helst? När det gäller telefonabonnemang får bindningstiden inte sträcka sig längre än 24 månader. Vidare måste också företaget som säljer telefonabonnemanget alltid erbjuda ett avtal på 12 månader i samband med att de erbjuder 24 månader.

Vad menas med ingen bindningstid?

Egentligen finns det ingen bindningstid för lån. ... det betyder att de när som helst kan lösa lånet utan extra kostnad. Bolånekunder får ofta ett erbjudande om att binda sin ränta under en begränsad tid som 3 månader, 12 månader, 3 eller fem år.

Hur lång bindningstid Viasat?

Vad står i lagen? Enligt lagen om elektronisk kommunikation, förkortad LEK, 5 kap 15 a § får en bindningstid inte vara längre än 24 månader. Viasat har varit föremål för pågående utredning av bl a PTS, som lade ner sin utredning efter att Viasat ändrat sina villkor (se länk till beslutet HÄR).

Får man binda mobilabonnemang?

En grundläggande avtalsrättslig princip är att avtal ska hållas. Det innebär att om du har ingått ett avtal med bindningstid ska avtalet gälla under hela bindningstiden. En villkorsändring av ett avtal med bindningstid är endast tillåten om operatören har uppgett ett giltigt skäl som står angivet i avtalet.

Vad betyder teckna abonnemang?

Med ett abonnemang betalar du oftast en fast kostnad och i den kostnaden brukar ett visst antal (ofta obegränsat) samtal och sms ingå. Om du ändå överstiger antalet samtal eller sms som ingår i ditt abonnemang debiteras du i efterhand för kostnaderna.

Hur lång uppsägningstid på Allente?

Ett löpande abonnemang har 30 dagars uppsägningstid.