:

Hur lång blir man på skridskor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång blir man på skridskor?
  2. Hur ska en skridsko sitta?
  3. Kan man värma alla skridskor?
  4. Hur ska Konståkningsskridskor sitta?
  5. Hur köper man skridskor?

Hur lång blir man på skridskor?

Herrar

500 m33,98Salt Lake City i Förenta staterna
1 500 m1.41,02Salt Lake City i Förenta staterna
3 000 m3.37,28Calgary i Kanada
5 000 m6.01,56Salt Lake City i Förenta staterna
10 000 m12.32,95Heerenveen i Nederländerna

Hur ska en skridsko sitta?

Hur ska skridskon sitta? – Du ska ha max en centimeter till godo framtill. När du provar skridskon ska du alltid ställa dig upp i den eftersom foten blir bredare när du står. Det ska trycka på alla ställen på foten, då du vill ha så mycket kontakt som möjligt, tänk att det är en strumpa.

Kan man värma alla skridskor?

Alla moderna skridskor kan också värmas i ugn för en bättre passform. Förvärm ugnen till ca 80*C och låt skridskorna sedan ligga i ugnen i ca 10-15 minuter. ... 15-20 minuter, snöra upp ordentligt som man alltid skall göra och ta försiktigt ur foten.

Hur ska Konståkningsskridskor sitta?

För att minimera risken för skador eller att du får ont i foten bör skridskon vara max 1cm längre än foten (innermått). En fot i en för stor skridsko medför att foten inte fixeras i skridskon på korrekt ställe och det är lätt att frakturer uppstår (speciellt för åkare som tränar på hopp).

Hur köper man skridskor?

Ytterligare två delar att hålla koll på när du ska välja skridskor är dess hälgrepp och hur styv skridskon är. Många köper för hårda, styva, skridskor vilket ofta leder till att det är svårare att åka än vad det egentligen behöver vara. Ju tyngre du är, desto styvare skridsko ska du ha.