:

Hur tåligt är marmor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tåligt är marmor?
  2. Vad tål inte marmor?
  3. Kan marmor spricka av kyla?
  4. Hur gör du för att få bort marmorn?
  5. Varför är marmor och kalksten känsliga för salter?
  6. Hur rengör du marmorn efteråt?
  7. Hur rengör man marmor på golvet?

Hur tåligt är marmor?

Marmor är ett ömtåligt och poröst material som är känsligt för fukt och smuts. Var extra noggrann med hur du använder och underhåller skivan. Man ska alltid torka upp allt man spiller på marmorn omgående och man ska tänka på att marmor är känsligt för syror. Därför ska man aldrig använda sura rengöringsmedel.

Vad tål inte marmor?

Marmor är dessutom extra känslig för syrliga vätskor som juice och vin, men även kolsyrat vatten kan riskera att skada en bänkskiva i marmor. För daglig rengöring räcker det att du torkar av marmorskivan med en mikrofibertrasa fuktad i ljummet vatten.

Kan marmor spricka av kyla?

Tänk på att marmor är ett poröst material som absorberar vätskor, och blir därmed särskilt känsligt för spill. ... Marmor tål måttliga mängder värme under kortare perioder, men kan vid för hög temperatur bilda både märken och sprickor.

Hur gör du för att få bort marmorn?

  • Blanda en del bakpulver med 20 delar vatten Fukta en ren trasa i blandningen Rengör försiktigt marmorn, och gnugga lite extra på eventuella fläckar för att få bort dem Låt torka i ca 1-2 timmar

Varför är marmor och kalksten känsliga för salter?

  • Marmor och kalksten är i allmänhet känsliga för syror och salter. Dessa ämnen kan ge bestående skador och det är också av denna anledning viktigt att undvika sura rengöringsmedel samt att skydda ut satta kalkstensgolv för vägsalt som förs in med vatten och grus vintertid.

Hur rengör du marmorn efteråt?

  • Skölj av golvet med rent vatten och torka marmorn direkt efteråt med en mjuk mikrofibertrasa. Se till att du bara använder pH-neutrala rengöringsprodukter. Vissa rengöringsprodukter har lågt pH-värde och innehåller syra, vilket kan repa och missfärga stenen.

Hur rengör man marmor på golvet?

  • Skötsel av marmor – golv 1 Häll den angivna mängden rengöringsmedel (utan blekmedel) i en hink med ljummet vatten. 2 Skrubba golvet med en mjuk tvättsvamp som inte repar. Gnugga sedan försiktigt mer nedsmutsade områden med en mjuk borste. 3 Skölj av golvet med rent vatten och torka marmorn direkt efteråt med en mjuk mikrofibertrasa.