:

Är Ikaros säker?

Innehållsförteckning:

  1. Är Ikaros säker?
  2. Hur långt upp är Ikaros?
  3. När öppnar Ikaros?
  4. Har någon dött på grönalund?
  5. Hur långt upp är fritt fall på Gröna Lund?

Är Ikaros säker?

Attraktion där du störtar mot marken kallas för Ikaros. Lite extra läskigt för den som kan sin grekiska mytologi. Bland årets nyheter på Gröna Lund finns någonting ännu värre - åtminstone för föräldrar. – Ta, det lugnt, du är säker på Gröna Lund.

Hur långt upp är Ikaros?

En 95 meter hög attraktion, där du i 90 graders vinkel faller fritt mot marken. Ikaros är den andra av sitt slag i världen och är helt unik i design och utformning. Du befinner dig högt ovanför Stockholm, sittandes i en stol, dinglandes med benen och fastspänd med en bygel över axlarna.

När öppnar Ikaros?

2017 Ikaros/Opened

Har någon dött på grönalund?

Vi har nåtts av det tragiska beskedet att den man som i onsdags klättrade över staketet och föll från plattformen till Eclipse, tyvärr har avlidit av sina skador. Det som har hänt är oerhört tragiskt och våra tankar går självklart till hans anhöriga och vänner.

Hur långt upp är fritt fall på Gröna Lund?

Fritt Fall Tilt Precis som med vanliga Fritt Fall hissas du långsamt upp och ser marken försvinna under dina fritt dinglande fötter. På toppen stannar du till. Sedan tiltas gondolen framåt 17 grader och du faller fritt mot marken - från 80 meters höjd!