:

Hur var musiken på 70 talet?

Innehållsförteckning:

 1. Hur var musiken på 70 talet?
 2. Hur lät punkrocken på 70 talet?
 3. Vad är typiskt för disco?
 4. När kom disco musiken?
 5. Vad lyssnade man på 70 talet?
 6. Hur var det på 70 talet?
 7. Vad lyssnade man på på 70 talet?
 8. Hur utvecklades disco?

Hur var musiken på 70 talet?

Rock'n'rollens ursprungliga roll som upprorisk och högljudd fördes vidare in i hårdrocken. ... Hårdrocken var under 70-talet den hårdaste och mest rebelliska musiken, men har därefter blivit en av rockens bredaste genrer som drar masspublik till stora arenor.

Hur lät punkrocken på 70 talet?

Punken i Sverige I Sverige var ungdomsarbetslösheten hög i mitten av 1970-talet, vilket bidrog till punkrockens framsteg. Genom punkrocken speglades en besvikelse på samhället. Band som Ebba Grön, KSMB och Kriminella Gitarrer var pionjärer på den svenska punkscenen.

Vad är typiskt för disco?

Discolåtar har en enkel uppbyggnad och känns igen på sitt svängiga sound. Låtarna handlar ofta om kärlek och har alltid varit kommersiella. På så sätt har musiken kunnat accepteras av många. Soundet har blivit inspirerat av funk och soul.

När kom disco musiken?

Disco, på svenska ibland disko, är en kultur och en musikgenre som startades och utvecklades under 1970-talet i USA. Stilen har sitt ursprung i afroamerikanska kretsar i New York och Philadelphia, bland annat kring gaykulturen.

Vad lyssnade man på 70 talet?

 • Bohemian Rhapsody Queen.
 • Born to Run Bruce Springsteen.
 • Comfortably Numb Pink Floyd.
 • Speedy Gonzales Nationalteatern.
 • Have You Ever Seen the Rain? Creedence Clearwater Revival.
 • Spirit In the Sky Norman Greenbaum.
 • The Logical Song Supertramp.
 • More Than a Feeling Boston.

Hur var det på 70 talet?

Under 1970-talet slog miljötänkande igenom på allvar, vilket i Sverige bland annat yttrade sig i gröna vågen. Vietnamkriget var en av de största konflikterna under kalla kriget. Discomusiken slog igenom vid decenniets slut. Sex Pistols var ett av många band då punkrocken slog igenom vid decenniets slut.

Vad lyssnade man på på 70 talet?

Två helt nya stilar dök upp under 70-talet, Reggaen och punken. Båda förändrade rocken på sitt sätt. Reggaen blev internationellt populär i mitten av 70-talet, medan punken gjorde sitt mycket stora genombrott år 1977. På 1960-talet var det framförallt ungdomens rock. ”Rolling stones” och ”Beatles” var stora föredömen.

Hur utvecklades disco?

Discon började utvecklas i slutet av 1960-talet, framförallt på gayklubbar runtom New York. Där växte discon fram som genre ur soul, funk och andra musikstilar associerade till den afroamerikanska kulturen. ... Därefter kom en motreaktion mot discon, bland annat från rockfans, och andra genrer tog över strålkastarljuset.