:

Vad betyder vi en Stickbeskrivning?

Innehållsförteckning:

  1. Vad betyder vi en Stickbeskrivning?
  2. Vad man behöver för att sticka?
  3. Vilken Stickstorlek?
  4. Hur följa Stickdiagram?
  5. Vad menas med ett varv i stickning?
  6. Hur avmaskar man en vante?

Vad betyder vi en Stickbeskrivning?

Här står vad man behöver för att sticka plagget – vilka stickor som ska användas, vilket garn och hur mycket av garnet och eventuellt om det behövs stickmarkörer, virknål och dylikt.

Vad man behöver för att sticka?

Det enda du egentligen behöver, när du vill lära dig att sticka, är ett par stickor och lite garn, sen är det bara att ta en maska i taget. Härunder får du en genomgång av de olika materialen, du kan få användning för när du ska lära dig att sticka.

Vilken Stickstorlek?

Man börjar med att se på vilka stickor originalgarnet använder - alltså det som står på banderollen eller tex som produktfakta för ett visst garn. Mao om du sitter med mönstret och där är angivet ett visst garn så får man tex googla på det garnet och se om man kan få fram produktfakta för garnet.

Hur följa Stickdiagram?

Man läser ett stickdiagram motsatt mot hur man normalt läser: Från höger till vänster, nerifrån och upp. Du börjar alltså nederst i det högra hörnet, och jobbar dig mot vänster och uppåt (se RÖD cirkel och pilar under). Om det ska börjas med en annan maska så står detta specificerat – man kan t.

Vad menas med ett varv i stickning?

När man stickar lägger man upp det antal maskor som mönstret erfordrar för den del av plagget eller produkten som kan stickas i ett stycke. Från maskorna fortsätter arbetet att varv för varv tillfoga nya maskor med hjälp av stickor.

Hur avmaskar man en vante?

Avmaskning med en tråd genom maskorna i toppen: Plocka om maskorna till två stickor. Håll vanten så att de två trådarna hänger i den vänstra sidan. Klipp av garnet och sätt den inre tråden på den bakre stickan på en tapesserinål utan udd. Trä tråden genom den sista maskan så att den hamnar ytterst till vänster.