:

Hur läsa av mätarställning Volvo v90?

Innehållsförteckning:

  1. Hur läsa av mätarställning Volvo v90?
  2. Hur nollställer man trippmätaren på xc60?
  3. Vad är färddator Volvo?
  4. Vad betyder T2 Volvo?
  5. Vad betyder trippmätare?
  6. Vad betyder TM Volvo?
  7. Vad menas med Volvo D3?
  8. Vilken motor har Volvo V40?

Hur läsa av mätarställning Volvo v90?

Navigera till färddatorappen åt vänster eller höger med (2). De fyra översta menyraderna visar uppmätta värden för trippmätare TM. Nästa fyra menyrader visar uppmätta värden för trippmätare TA. Stega uppåt eller nedåt i listan med (3).

Hur nollställer man trippmätaren på xc60?

Nollställ trippmätaren med vänster rattspak. Nollställ all information i trippmätare TM (d.v.s. körsträcka, medelförbrukning, medelhastighet och körtid) med ett långt tryck på RESET-knappen på vänster rattspak. Ett kort tryck på RESET-knappen nollställer endast körsträckan.

Vad är färddator Volvo?

Bilens färddator registrerar värden som t. ex. körsträcka, bränsleförbrukning och medelhastighet vid körning. För att underlätta en bränsleekonomisk körning registreras information om både momentan och genomsnittlig bränsleförbrukning.

Vad betyder T2 Volvo?

De båda trippmätarna T1 och T2 används för att mäta korta sträckor. Sträckans längd visas i displayen.

Vad betyder trippmätare?

Trippmätare. Vid vägmätaren sitter ofta bredvid en trippmätare, som kan nollställas av föraren. En trippmätare kan användas för att mäta en körd sträcka.

Vad betyder TM Volvo?

Däckövervakning (TM)* Systemet TM (Tyre Monitor) känner av däckens rotationshastighet för att kunna avgöra om de har korrekt däcktryck.

Vad menas med Volvo D3?

D3, D4 och D5 är turboladdade dieselmotorer med Common Rail bränsleinsprutning som är installerade i Volvo-bilar. De började användas år 2001. Idag används de här motorerna i de flesta av märkets modeller.

Vilken motor har Volvo V40?

OBS

V40 MotorMotorkodSlagvolym (liter)
T2B4154T51,498
T2B4204T171,969
T3B4154T21,498
T3B4154T41,498