:

Hur mycket merit behöver man för att bli mekaniker?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket merit behöver man för att bli mekaniker?
  2. Hur blir man en mekaniker?
  3. Vad ska man plugga för att bli mekaniker?
  4. Hur mycket merit behöver man för att komma in på handel?
  5. Hur mycket tjänar man på mekaniker?

Hur mycket merit behöver man för att bli mekaniker?

Det är som regel inte några jättehöga poäng för att komma in på fordonsprogrammet men jag rekommenderar dig att se till att ha minst E i alla ämnen. Det är inga specifika ämnen som behövs för fordonsprogrammet.

Hur blir man en mekaniker?

Vill du jobba som personbilsmekaniker efter gymnasiet passar det bäst att läsa fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil på gymnasiet. Första året på fordons- och transportprogrammet är ett gemensamt och grundläggande år för alla inriktningar.

Vad ska man plugga för att bli mekaniker?

Grundutbildningen för bilmekaniker / fordonsmekaniker finns inom gymnasieskolan, på Fordons- och transportprogrammet. Programmet finns vid både kommunala som fristående skolor. Vuxenutbildning brukar finnas inom komvux och liknande utbildning kan även finnas inom yrkeshögskola.

Hur mycket merit behöver man för att komma in på handel?

Hej, Vad roligt att du är intresserad av Handel-och administration! Om man ser till rikssnittet, alltså vad som var medelpoängen för det programmet om man ser till hela Sverige, så var poängen förra året 182,4 poäng. Men den lägsta antagningspoängen kan variera väldigt mycket beroende på ort och specifik skola.

Hur mycket tjänar man på mekaniker?

Snittlönen för en bilmekaniker ligger på 29400 kronor i månaden.