:

Hur många yngel får en svärdbärare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många yngel får en svärdbärare?
  2. Hur länge är en platy dräktig?
  3. Hur länge är en akvariefisk gravid?
  4. Hur ser man att en platy är gravid?
  5. Hur många Svärdbärare?
  6. Kan Svärdbärare byta kön?
  7. Hur föder akvariefiskar?

Hur många yngel får en svärdbärare?

mer normalt är 30-40 stycken... men det förekommer riktigt stora kullar ibland. Både hos vuxna svärdbärare, yngel o ungfiskar är vattenbyten viktigt...

Hur länge är en platy dräktig?

Dräktighetstiden löper om fem veckor, och kullarna brukar uppgå till 20–110 yngel om honan är i god kondition.

Hur länge är en akvariefisk gravid?

Dräktighetstiden är fem veckor, och varje kull kan innehålla upp till 100 yngel.

Hur ser man att en platy är gravid?

Att ungfödande fiskar (t ex guppy, platy svärdbärare och molly) är gravida ser du på att de blir väldigt runda om magen. En sådan rund hona kan du flytta över till ett eget akvarium med mycket växter, där hon får gå tills ynglen är födda.

Hur många Svärdbärare?

En lek kan resultera i upp till 100 yngel. Att könsbestämma Svärdbärare är mycket lätt eftersom hanen har det karaktäristiska ”svärdet” vid stjärtfenan. Övrigt: Olika populationer av Svärdbärare har olika färger. Det finns även många olika framodlade varianter att välja mellan.

Kan Svärdbärare byta kön?

Och så har vi då fiskar som byter kön. ... Svärdbärare är föga sociala, och förvandlingen från hane till hona hos den arten och andra har mer att göra med att hanliga kroppsattribut blir tydligare med ökande kroppsstorlek och ändrade halter av könshormoner hos en äldre fisk.

Hur föder akvariefiskar?

De har en form av inre befruktning där hanens analfena har omvandlats till ett fortplantningsorgan, ett så kallat gonopodium. Skall man vara helt korrekt så lägger faktiskt även dessa fiskar ägg, men ägget kläcks i samband med födseln så det ger ett intryck av att de föder levande ungar.