:

Hur länge ska man vattna Tujor?

Innehållsförteckning:

 1. Hur länge ska man vattna Tujor?
 2. Kan Tujor få för mycket vatten?
 3. Hur ofta ska man gödsla Thuja?
 4. När ska man börja vattna Thuja?
 5. När ska man börja vattna Tujor?
 6. När ska man börja vattna Thujor?
 7. Hur mycket vatten dricker en Thuja?
 8. Hur kan du gödsla tujahäcken på våren?
 9. När skall jag beskära tujahäck?
 10. När kan tujahäckar klippas?

Hur länge ska man vattna Tujor?

Rotvattnare – med en rotbevattning skall man vattna ca 3- 5 min på varje tuja och ca 1-3 gånger i veckan. Det är viktigt att inte vattna för ofta, det är mycket viktigt för rötterna behöver syre.

Kan Tujor få för mycket vatten?

Under sommaren sätter de blomknoppar för nästa år vilket försvåras om det är torrt. De får mindre problem med ohyra och de klarar vintern bättre om de får tillräckligt med vatten under växtsäsongen. Tuja trivs inte och blir fula i torra lägen. ... I en dåligt dränerad jord är problemet att man har för mycket vatten.

Hur ofta ska man gödsla Thuja?

Plantorna behöver även få gödsel för att orka växa och utvecklas på ett bra sätt. Använd till exempel Algomin Trädgårdsgödsel eller kogödsel. Gödsla inte i samband med planteringen utan tidigast någon månad efter planteringen. Därefter är det bra att ge en giva gödsel varje vår och ytterligare någon gång i juni.

När ska man börja vattna Thuja?

Den viktigaste bevattningen är på våren, plantorna är extremt törstiga efter en lång vinter så vattna rikligt, om du vill kan du t.o.m börja vattna när skuggväven sitter kvar på plantorna för att börja mätta jorden med vatten.

När ska man börja vattna Tujor?

Börja vattna igen på våren när jorden tinat upp. Under vintern är det ju tjäle och då är även rötterna frusna, så de tar inte mycket vatten då. Blir vintern mild och tjälen inte går djupt, kan de dock ta det vattnet som finns i jorden.

När ska man börja vattna Thujor?

Den viktigaste bevattningen är på våren, plantorna är extremt törstiga efter en lång vinter så vattna rikligt, om du vill kan du t.o.m börja vattna när skuggväven sitter kvar på plantorna för att börja mätta jorden med vatten.

Hur mycket vatten dricker en Thuja?

Mängden vatten beror på storleken vid plantering. En thujahäck behöver mycket vatten de första 2 åren innan den klarar sig själv. Se till att jorden hela tiden är fuktig men inte blöt. Det kan betyda att du måste vattna 2 – 3 ggr i veckan i de torra perioderna.

Hur kan du gödsla tujahäcken på våren?

 • Du kan alltså gödsla tujahäcken på våren till exempel med kogödsel eller Algomin Trädgårdsgödsel. Sprid en tunn sträng, cirka 1 matsked per meter, på vardera sidan av häcken i droppkanten av grenarna, och mylla ner. För att behålla lystern på bladen vill vintergröna häckar gärna ha en gödselgiva till under sommarmånaderna.

När skall jag beskära tujahäck?

 • När skall jag klippa min tujahäck? Den bästa tiden på året att beskära en tuja är på våren innan växtperioden, eller på hösten i september när den slutat växa. Tujan tål inte att beskäras under vintern, på grund av tjälen. Hur ofta du måste beskära din tuja beror på sorten.

När kan tujahäckar klippas?

 • Tujahäckar kan faktiskt klippas när som helst på året – så länge det är frostfritt. Juli är dock den bästa månaden att klippa växten eftersom tillväxten saktar ner i slutet av juli. I augusti växer den långsammare, vilket gör att den läker bättre. Välj inte en alltför solig dag.