:

Hur länge ska man vänta med att byta örhänge?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ska man vänta med att byta örhänge?
  2. Hur snabbt växer nytagna hål i öronen igen?
  3. Får man duscha efter man tagit hål i örat?
  4. Hur länge kan man gå utan örhängen?
  5. Vad kostar det att ta hål i öronen på apoteket?

Hur länge ska man vänta med att byta örhänge?

Om du har tagit hål i örsnibben kan du byta örhängen tidigast efter 6 veckor. Det tar längre tid för ett hål i brosket att läka, så här rekommenderar vi att du låter håltagningsörhänget sitta kvar i minst 12 veckor.

Hur snabbt växer nytagna hål i öronen igen?

Hur snabbt växer hål i öronen igen? Det är individuellt, men det är vanligt att nytagna hål kan börja dra ihop sig redan efter någon dag utan örhängen. Om du vill behålla dina hål är det därför viktigt att du fortsatt bär smycken i dem. Hål som du har haft i många år kan du gå länge utan att de växer igen.

Får man duscha efter man tagit hål i örat?

Duscha går bra, tänk på att rengöra de nytagna hålen i öronen noggrant, fram- och baksida, morgon och kväll. Rengör med flytande två. Skölj noga med rinnande rent vatten och torka torrt med rent papper eller ren tops. Låt örhängena sitta i.

Hur länge kan man gå utan örhängen?

Det tar upp till ett år innan hålen är helt läkta, så tänk på följande: Var aldrig utan örhängen, eftersom hålen kan krympa och/eller växa igen. Var försiktig vid byte av örhängen. Eftersom huden som har bildats inuti hålen är tunn och skör, är det lätt att den skadas och att det uppstår en infektion.

Vad kostar det att ta hål i öronen på apoteket?

Pris för ett hål är 249 kr. Då ingår ett örhänge samt en förpackning rengöringsservetter. Pris för två hål är 399 kr. Då ingår två stycken örhängen samt rengöringsservetter.