:

Vad göra åt Slemsäcksinflammation?

Innehållsförteckning:

  1. Vad göra åt Slemsäcksinflammation?
  2. Vad beror Slemsäcksinflammation på?
  3. Vad är slemsäcksinflammation?
  4. Vad är en slemsäcksinflammation i höften?
  5. Hur kan inflammationen utlösas?

Vad göra åt Slemsäcksinflammation?

Du kan ta receptfria smärtstillande läkemedel om du har mycket ont. Du kan behöva få behandling med fysioterapi, även kallad sjukgymnastik, om besvären är långvariga. Du kan också få läkemedel mot inflammation eller en kortisonspruta.

Vad beror Slemsäcksinflammation på?

Slemsäckarna kan bli irriterade om en led eller sena överbelastas, eller om de utsätts för ett långvarigt tryck. Slemsäcksinflammation kallas också för bursit och är vanligast i knän, axlar och armbågar. Du kan få inflammationer i slemsäckarna om du har en reumatisk sjukdom.

Vad är slemsäcksinflammation?

  • Slemsäcksinflammation kallas också för bursit och är vanligast i knän, axlar och armbågar. Du kan också få inflammationeri slemsäckarna om du har en reumatisk sjukdom.

Vad är en slemsäcksinflammation i höften?

  • En slemsäcksinflammation i höften, trokanterbursit på läkarspråk, är en inflammation i mjukvävnaden (bursa och senor) vid eller ovanför trochanter major på yttersidan av låret. Strax ovanför/bakom trochanter major fäster sätesmusklerna, eller gluteusmuskulaturen.

Hur kan inflammationen utlösas?

  • Tillståndet kan utlösas av att man har gått och stått länge, av fall på höften eller ett förändrat gångmönster. Men inflammationen kan också vara ett resultat av sjukdom och felställningar i rygg eller bäcken eller i benen.