:

Kan man ta Xarelto på kvällen?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ta Xarelto på kvällen?
  2. Hur verkar Xarelto?
  3. Är Xarelto blodförtunnande?
  4. När ska man ta Xarelto?
  5. Vad används Xarelto för?
  6. Varför äter man blodförtunnande?
  7. Kan man ta Xarelto?

Kan man ta Xarelto på kvällen?

08 och kl. 20. Från och med dag 22 ska du ta Xarelto en gång om dagen men då i en högre styrka, 20 mg. Försök att ta tabletten vid samma tidpunkt varje dag så blir det lättare att komma ihåg.

Hur verkar Xarelto?

Hur verkar Xarelto? Den aktiva substansen i Xarelto, rivaroxaban, är en faktor Xa-hämmare. Detta innebär att den blockerar faktor Xa, ett enzym som medverkar vid bildandet av trombin. Trombin spelar en central roll i blodproppsbildningen.

Är Xarelto blodförtunnande?

Xarelto 2,5 mg (rivaroxaban) är ett blodförtunnande läkemedel som används tillsammans med andra läkemedel för att minska risken att utveckla blodproppar hos vuxna patienter som haft en akut kranskärlssjukdom.

När ska man ta Xarelto?

När du tar Xarelto Ta tabletten/tabletterna varje dag tills läkaren talar om för dig att du ska sluta. Försök ta tabletten/tabletterna vid samma tidpunkt varje dag så blir det lättare att komma ihåg. Läkaren kommer att bestämma hur länge du ska fortsätta behandlingen.

Vad används Xarelto för?

Xarelto används till vuxna för att: förhindra blodproppar i hjärnan (stroke) och andra blodkärl i kroppen om du har en form av oregelbunden hjärtrytm som kallas icke-valvulärt förmaksflimmer.

Varför äter man blodförtunnande?

Du kan få blodförtunnande läkemedel som förebyggande behandling om du har ökad risk att få proppar. Det kan till exempel vara i samband med större operationer eller om du har förmaksflimmer. Andra sjukdomar som cancer, hjärtsvikt, högt blodtryck eller diabetes kan även ge ökad risk för blodpropp.

Kan man ta Xarelto?

Tabletten kan krossas och blandas med vatten eller äppelmos precis innan du tar den. Du ska äta mat omedelbart efter att du tagit blandningen. Vid behov kan läkaren också ge dig den krossade Xarelto‑tabletten via en magsond. Rekommenderad dos är en tablett Xarelto 20 mg en gång dagligen.