:

Hur länge ska ättikan verka?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ska ättikan verka?
  2. Hur får man bort grönt från trä?
  3. Hur rengöra trätrall?
  4. Vilken ättika vid städning?
  5. När rengöra altan?

Hur länge ska ättikan verka?

Ta bort svettfläckar med ättika Fyll en sprayflaska med ättika och ha den i tvättstugan för att ta hand om svettlukt och svettfläckar. Spraya ättikan direkt på fläckarna i armhålan och låt verka i minst tio minuter innan du lägger plagget i tvättmaskinen.

Hur får man bort grönt från trä?

Blanda till ett miljövänligt algtvättmedel För att ta bort alger från altan eller utemöbler är ättika en klassiker som står sig än. Blanda upp 2 dl ättika och några droppar diskmedel i 1 liter varmt vatten. Använd högtryckstvätten på lågeffekt eller en klassisk rotborste till att skrubba ytorna rena.

Hur rengöra trätrall?

Rengör ditt trädäck Spola av ytorna med vattenslang och skrubba lätt med såpavatten. Du kan vid behov även använda terrasstvättmedel. Låt det verka enligt instruktionerna, och tag därefter en terrassborste och skrubba hela ytan. Se till att hålla träet är fuktigt hela tiden.

Vilken ättika vid städning?

Allrent. Blanda 2 dl ättika och 2 dl vatten i en sprayflaska. Passar bra som allrengöring att använda i badrum och kök. Undvik däremot alla ytor av natursten som marmor, granit och liknande när du använder ättika eftersom den är frätande och skadar stenen.

När rengöra altan?

Rengöra altanen är något de flesta vill göra inför vår- och sommarsäsong. Såpa och ättika är två bra medel som fungerar utmärkt på de flesta trädäck. Här tipsar vi om hur du får altanen att bli härlig att vistas på igen – och vad du ska undvika. Visst är det mycket att tänka på inför sommaren.