:

Vad passar med Lammöron?

Innehållsförteckning:

  1. Vad passar med Lammöron?
  2. Vad passar med Kantnepeta?
  3. Vad passar med Bolltistel?
  4. När ska man plantera perenner?
  5. Är Lammöron perenn?
  6. Vilka perenner trivs i sol?
  7. Är Kantnepeta perenn?
  8. Var trivs Kantnepeta?
  9. Är Bolltistel perenn?
  10. Var trivs Bolltistel?

Vad passar med Lammöron?

Stjärnklocka, Campanula poscharskyana, som syns på bilden med lammöron, brukar säljas som ampel- eller krukväxt i alla butiker. Ute i trädgården blir den långlivad och bildar snart långa rankor som flätas ihop till täta blå mattor eller skyar. En ypperlig marktäckare, dessutom vintergrön, som vi borde se mera av.

Vad passar med Kantnepeta?

Kantnepeta kan också användas i blandade rabatter och i massplanteringar om den klipps ner efter blomningen, men tänk på att de större sorterna kan lägga sig över sina grannar. Ersättningsväxt: Kattmynta, isop, lavendel, perovskia, salvia.

Vad passar med Bolltistel?

Passar väldigt bra att i sällskap med andra perenner. Självsår sig lätt men avkommorna har inte alltid lika blå blommor som namnsorterna. Plantera som solitär eller i rabatt. Blå bolltistel är anspråkslös och går att plantera på de flesta jordar, gärna på solig och lite torrare plats.

När ska man plantera perenner?

Perenner kan planteras under hela växtsäsongen men bör inte planteras för sent på hösten då de behöver etablera sig ordentligt innan kylan kommer. När du planterar perenner är det viktigt att välja rätt läge. En plats med väldränerad jord ger perenner bästa förutsättningarna för övervintring.

Är Lammöron perenn?

Marktäckande perenn med dekorativt, silverludet bladverk. Trivs bäst på solig plats i väldränerad, torr, gärna kalkrik jord. Passar i blandade rabatter, som marktäckare, i stenpartier och i kruka.

Vilka perenner trivs i sol?

Perenner sol – 7 sorter som trivs i soliga lägen

  • Stäppsalvia. Stäppsalvian är väldigt populär i våra trädgårdar och offentliga planteringar. ...
  • Trädgårdsriddarsporre Galahard. ...
  • Stjärnflocka. ...
  • Lammöron. ...
  • Kärleksört. ...
  • Kantnepeta. ...
  • Rudbeckia.

Är Kantnepeta perenn?

Lättskött perenn med buskigt växtsätt och blåvioletta blomstänglar. Blommar in på hösten och är mycket uppskattad av fjärilar.

Var trivs Kantnepeta?

Trivs i fullt soliga lägen och planteras i väldränerad näringsrik, gärna kalkrik jord. Utmärkt i rabatt som vävare, kantväxt och i grusträdgård. Klipp ner efter första blomningen, då kommer sannolikt en blomning till.

Är Bolltistel perenn?

Echinops ritroBenämns även som: Dekorativ, lättodlad perenn med stora, stela, bollformade, blå blomställningar. Mycket fin i rabatter och buketter. Även förträfflig som torkväxt för buketter och dekorationer.

Var trivs Bolltistel?

Bolltisteln är en växt vars växtsätt är kraftigt och tydligt. Den är härdig och kraftig i sitt växtsätt och ger dig blomning en bra bit in på hösten. Den trivs på de flesta platser men föredrar faktiskt att stå i torra jordar, där den kan få mycket sol.