:

Vad kan man göra när man har benhinneinflammation?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man göra när man har benhinneinflammation?
  2. Hur lång tid tar det att bli av med benhinneinflammation?
  3. Var sitter benhinnan?
  4. Kan man stretcha Benhinnorna?
  5. Kan man träna bort benhinneinflammation?
  6. Var sitter vadbenet?
  7. Vad är symtomen vid benhinneinflammation?
  8. Vad är egenvård vid benhinneinflammation?
  9. Vad är benhinneinflammation i underbenet?

Vad kan man göra när man har benhinneinflammation?

När du har benhinneinflammation kan du lindra besvär och påskynda läkningen genom att:

  1. Vila och undvika aktiviteter som gör ont.
  2. Välja lågintensiv träning som inte belastar underbenen, till exempel simning, cykling eller vattengymnastik.
  3. Använda stabila skor med god stötdämpande förmåga.

Hur lång tid tar det att bli av med benhinneinflammation?

Du kan bli hjälpt av en operation om du har svåra och långvariga besvär. De flesta blir bra efteråt, men det tar minst tre månader innan du kan vara fysiskt aktiv som vanligt igen.

Var sitter benhinnan?

Benhinnan, latin: periosteum, är en tunn bindvävshinna som innehåller nerver, blodkärl och lymfkärl. Den finns runt benen. Eftersom den är väl innerverad uppkommer en stor del av bensmärtan som känns vid skelettrelaterade sjukdomar, eller slag mot ett ben, från benhinnan.

Kan man stretcha Benhinnorna?

Stretcha musklerna på framsidan av underbenet. 2×30 sekunder och 1-3 gånger per dag. Sitt på knä med underbenen under dig platt mot golvet. Luta kroppen lite över vänster ben och lyft upp höger knä med höger hands hjälp samtidigt som du sitter kvar på höger vrist och fot.

Kan man träna bort benhinneinflammation?

Exempel på alternativ träning Crosstraining. ... Att åka skridskor och inlines är en bra alternativ träning för löpare med benhinneinflammation. Du belastar dig fortfarande upprätt men med minskade stötar upp i benen. Träningsformen kan provas vid mildare besvär.

Var sitter vadbenet?

Vadbenet (latin: fibula) är det smalare och yttre av de två långa rörben som bildar underbenets skelett hos människan. Ordet Fibula kommer från latin och kan översättas till spänne eller brosch. Med stram bindväv är vadbenet fast bundet till det grövre, parallellt arrangerade skenbenet (tibia).

Vad är symtomen vid benhinneinflammation?

  • Symtomen vid benhinneinflammation är en dov smärta på den nedre tredjedelen av underbenets framsida eller insida i samband med att man belastar det genom exempelvis löpning eller hopp. Man kan ibland dessutom känna en viss spändhet och svullnad.

Vad är egenvård vid benhinneinflammation?

  • Egenvård vid benhinneinflammation (medialt tibiasyndrom) består av alternativ träning, stretching, tåhävningar, alternativa skor och löpteknik

Vad är benhinneinflammation i underbenet?

  • Vid benhinneinflammation i underbenet, är det ofta insidan av skenbenet/ smalbenet som smärtar då vadmusklerna som fäster in på detta ”drar” i benhinnan. Detta kallas på engelska periostit. Även om det kallas inflammation är det sällan det, dock är det väldigt ont, och hindrar dig i din aktivitet (som oftast löpning).