:

Hur ofta ska man vattna nylagd gräsmatta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta ska man vattna nylagd gräsmatta?
  2. Kan man vattna gräsmattan med poolvatten?
  3. När kan man gå på nylagd gräsmatta?
  4. Kan man vattna med diskvatten?
  5. När kan man klippa gräset efter gödning?

Hur ofta ska man vattna nylagd gräsmatta?

Om det inte regnar ska gräsmattan vattnas två gånger i veckan, med 10 till 15 millimeter varje gång. Om gräsmattan inte får tillräckligt med vatten tvingas rotsystemet upp till ytan där vattnet finns och därmed blir gräset ännu känsligare för torka.

Kan man vattna gräsmattan med poolvatten?

Det bästa är att använda det hemma, till exempel vattna gräset. Låter man bara poolen stå några dagar förbrukas ju kemikalierna man haft i poolvattnet och då går det att vattna med det lokalt, säger Niklas Gunnar, affärsområdeschef på Mälarenergi. Man ska dock vara försiktigt och inte överdoserar vattnet med klor.

När kan man gå på nylagd gräsmatta?

Det tar minst 2–3 veckor innan gräsmattan fäst ordentligt vid underlaget. Under denna tid bör du undvika att på den.

Kan man vattna med diskvatten?

Regnvatten är det vatten som lämpar sig bäst att vattna med och kan samlas i tunnor. Det vatten som ändå används i hushållet som disk- och duschvatten, kan återanvändas i trädgården. Om du använder miljömärkt diskmedel, tvålar och schampo kan vattnet hällas ut under exempelvis fruktträd och bärbuskar.

När kan man klippa gräset efter gödning?

Mossa och ogräs är problem som många brottas med. För att få bukt med detta är gödsling och vertikalskärning av gräsmattan viktigt. Till alla som är ivriga att ta fram gräsklipparen; vänta med att klippa gräset första gången tills det är över 5 cm högt.