:

Hur ofta bör man ta fotbad?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta bör man ta fotbad?
  2. Hur ofta ska man göra fotvård?
  3. Är Fotsalt bra?
  4. Varför ska man ha salt i fotbad?
  5. Vad ska jag göra om jag har ont i foten?

Hur ofta bör man ta fotbad?

Låt dina fötter njuta i fotbadet i upp till 30 minuter, har du ont om tid räcker 10 minuter. Passa också på att koppla av och se denna tid som bara din. Ha gärna som rutin att bada fötterna en gång i veckan så blir det betydligt lättare att underhålla fötterna mellan varven!

Hur ofta ska man göra fotvård?

Medicinsk fotvårdsbehandling kan göras redan vid tio – års åldern, det är alltså inget som bara görs på äldre människor. – I förebyggande syfte rekommenderar jag att du går cirka fyra gånger per år medan de som är äldre och inte längre kan ta hand om sina fötter på egen hand bör gå var sjätte vecka, säger Marina.

Är Fotsalt bra?

– Men fotfil av stål är förbjudet och använd aldrig fotsalt. Det torkar ut huden. Det är också viktigt att inte smörja med salva mellan tårna eftersom det kan orsaka svamp som i sin tur leder till ett sår, förklarar Marie Mattsson.

Varför ska man ha salt i fotbad?

Sätt fötterna ner i detta sköna fotbad och njut av hur havssalt och bakpulver samarbetar om att rensa och skämma bort dina fötter. Det kan också kittla lite eller kännas masserande, men det är så det skall vara. När det har gått 10-15 minuter, tar du upp fötterna ur fotbadet.

Vad ska jag göra om jag har ont i foten?

Du kan påskynda läkningen något genom att hålla foten i högläge, linda med elastisk binda och kyla ner något (se mer information nedan, om vad du kan göra själv). Om du har väldigt ont kan receptfria, smärtstillande värktabletter hjälpa.