:

Vad ska en personalliggare innehålla?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska en personalliggare innehålla?
  2. Vem ska ha personalliggare?
  3. Vad ska en personalliggare innehålla och vilket syfte har den?
  4. Vad krävs för ID06?
  5. Vem ska ha ID06?
  6. När krävs e liggare?
  7. När är det krav på personalliggare?

Vad ska en personalliggare innehålla?

Vad ska finnas med i personalliggaren? vilken tid som varje verksam persons arbetspass börjar och slutar (ett arbetspass är en sammanhängande tidsperiod utan längre ledigheter än normala pauser och matraster).

Vem ska ha personalliggare?

Du som bedriver verksamhet inom byggbranschen, fordonsservice, kropps- och skönhetsvård, livsmedels- eller tobaksgrossist, restaurangbranschen, eller tvätteribranschen ska föra personalliggare.

Vad ska en personalliggare innehålla och vilket syfte har den?

Personalliggaren ska innehålla följande: För- och efternamn samt personnummer för var och en som är verksam. Vilka tider varje verksam persons arbetspass börjar och slutar. Ett arbetspass är en sammanhängande period utan längre ledighet än normala pauser och matraster.

Vad krävs för ID06?

ID06-systemet baseras på tre grundläggande principer:

  • Företag i ID06-systemet ska uppfylla lagkrav för näringsverksamhet.
  • Individer i ID06-systemet ska ha en, och endast en säkerställd identitet.
  • Arbetsgivarsambandet mellan företag och individ ska vara säkerställt.

Vem ska ha ID06?

Sedan den 1 januari 2016 är det obligatoriskt med elektronisk personalliggare på de flesta byggarbetsplatser i Sverige. Alla företag och personer som deltar i byggverksamheten ska registreras i personalliggaren. Syftet med lagen är att motverka svartarbete och främja en sundare konkurrens i byggbranschen.

När krävs e liggare?

För att motverka förekomsten av svartarbete och för att få en sundare konkurrens inom bygg införs från och med den 1 januari 2016 krav på att använda en elektronisk personalliggare vid byggen. Lagen omfattar de flesta byggen där byggherren inte är en privatperson.

När är det krav på personalliggare?

Om du bedriver byggverksamhet på en byggarbetsplats där kostnaden överstiger fyra prisbasbelopp, ska du alltså föra en personalliggare över dig själv.