:

Hur länge ska man röka frysta räkor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ska man röka frysta räkor?
  2. Kan man röka kokta räkor?
  3. Kan man röka skalade räkor?
  4. Vilket Rökspån till räkor?
  5. Hur röker man räkor i röklåda?

Hur länge ska man röka frysta räkor?

När dom börjar ryka lägger du på räkorna frysta. Håll koll på tiden. Dom är klara på ca 10-15 minuter eller när räkorna tinat. Låt svalna.

Kan man röka kokta räkor?

Lägg dom på ett ​finmaskigt galler​ och sätt in dem i röken som ska vara 70​°C. ​Ta ut räkorna efter 40- 45 minuter och lägg dem i en burk. Mal över lite salt och låt dom stå kallt till nästa dag. Då hinner smaken mogna lite och de är redo att ätas.

Kan man röka skalade räkor?

Varmrökta räkor Att de är frysta är lämpligt vid just varmrökning, eftersom de då inte hinner bli tillagade så fort. Det går dock även att använda sig av frysta, skalade räkor!

Vilket Rökspån till räkor?

Rökspån och rökchunks ger röken karaktär – Till räkor bör det vara bok eller al. Använd inte hickory, den ger en syrlighet i röken som inte passar till räkor, förklarar Anders Tegnér.

Hur röker man räkor i röklåda?

Lägg på droppplåten med galler och fördela de hela räkorna jämnt på gallret. Stäng rökens lock helt och placera lådan på sin ställning. Tänd bränslet och skjut försiktigt in den brinnande koppen under röken. Rök i cirka 10 minuter, tills bränslet tar slut.