:

Hur lång tid röka Älghjärta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid röka Älghjärta?
  2. Hur länge ska man röka rådjur?
  3. Vad väger ett rökt Älghjärta?
  4. Hur mycket väger ett Älghjärta?
  5. Kan man röka Älgtunga?

Hur lång tid röka Älghjärta?

Lägg in hjärtat på galler i rökskåpet. Rök 4,5-5 timmar i 85-90°C. Låt gärna hjärtat ligga kvar och svalna i röken.

Hur länge ska man röka rådjur?

Personligen röker jag allt varmrökt viltkött (förutom vildsvin) till 68-70 grader kärntemperatur i drygt 90 graders rökskåpstemperatur. Ett lår från till exempel dovvilt tar 12–15 timmar, rådjur 5–8 timmar.

Vad väger ett rökt Älghjärta?

Slaktvikten för en vuxen älgtjur ligger runt 190 kg, för en älgko cirka 160 kg och för en kalv ungefär 64 kg. Man brukar säga att hjärtats vikt är 1/100-del av slaktvikten. En fullvuxen tjur har alltså ett hjärta som väger straxt under 2 kg(!).

Hur mycket väger ett Älghjärta?

Lite som lök, morot och selleri. Slaktvikten för en vuxen älgtjur ligger runt 190 kg, för en älgko cirka 160 kg och för en kalv ungefär 64 kg. Man brukar säga att hjärtats vikt är 1/100-del av slaktvikten. En fullvuxen tjur har alltså ett hjärta som väger straxt under 2 kg(!).

Kan man röka Älgtunga?

Har man en större tunga måste den koka längre, beräkna koktiden till 1 timme per 500 g. Ta upp tungan, låt den svalna något och flå den sedan. Rök den i 40 – 50° (bara rök, ingen värme) i 5 timmar. ... Rökt tunga är god som smörgåsmat men kan också användas som tillbehör till t.