:

Hur länge ska te stå?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ska te stå?
  2. Får dra i koppen?
  3. Hur mycket te i tesil?
  4. När man ska servera te Vilka tillbehör kan man servera till?
  5. Hur mycket te till 1 liter vatten?
  6. Hur länge står sig löste?

Hur länge ska te stå?

Svart te: 95 grader. Låt dra ca 3-5 minuter beroende på kvalitet. Oolong: 85 grader. Låt dra i 2 minuter.

Får dra i koppen?

Använd ca 3 tsk rooibos per kopp (2,5 dl) dvs något större mängd te än andra tesorter. Dra i knappt 100-gradigt vatten i 4-5 minuter (eller längre enligt smak). Njut som det är eller med socker och/eller mjölk. Rooibos utvecklar inga ämnen som gör drycken bitter om den får dra för länge.

Hur mycket te i tesil?

När du brygger te är det viktigt att tebladen får tillräckligt med plats för att utvidga sig och att vattnet kommer mellan bladen för att du ska uppnå maximal med smak i ditt te. Vi skulle säga att en tesil metall är bra vid dagligt bruk när du lagar te i kopp, fyll endast halva sidan av tesilen.

När man ska servera te Vilka tillbehör kan man servera till?

Afternoon tea värmer gott när det är kyligt ute. Njut av fina små sandwichar, möra scones, söt persikokaka och småkakor som smälter i munnen.

Hur mycket te till 1 liter vatten?

3–4 teskedar (5–10 gram) per liter är en bra utgångspunkt. Smaka: blev det gott? Till en kopp/mugg kan du testa med 1 tesked te per kopp.

Hur länge står sig löste?

Det te som säljs hos Tefrossa bör hålla minst 6-12 månader efter att kunden fått hem det. Efter denna tid är det givetvis också drickbart, men arom och smak kan ha minskat. Man kan själv påverka hållbarheten på teet (och även kaffet) genom att förvara det så svalt, lufttätt och mörkt som möjligt.