:

Hur länge har man ont efter Tandoperation?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge har man ont efter Tandoperation?
  2. Hur länge har man stygn i munnen?
  3. Vad kostar en tandutdragning?
  4. Har du hål i en tand som nått helt in till tanden?
  5. Hur ska du hålla rent efter en tandutdragning?

Hur länge har man ont efter Tandoperation?

Oftast slutar det göra ont några dagar efter att du tog bort visdomstanden. Men det är inte ovanligt att efter tre till fyra dagar få tillbaka en annan typ av smärta. Då sträcker den sig oftast upp mot örat och gör väldigt ont. Det beror på en infektion i hålet där tanden suttit.

Hur länge har man stygn i munnen?

Stygn. Ibland behöver såret sys med en tråd som tas bort efter 7-10 dagar. Då har du troligen fått en återbesökstid. Vid andra tillfällen använder vi en tråd som försvinner av sig själv.

Vad kostar en tandutdragning?

  • Vad kostar en tandutdragning? Beroende på behandlingens omfattning varierar priset för att dra ut en tand. Men det kostar från 1700 kronor. Om det är ett större och mer komplicerat ingrepp kan priset bli högre. Be din tandläkare om ett kostnadsförslag så att du vet vilken summa det rör sig om.

Har du hål i en tand som nått helt in till tanden?

  • I ett hål i en tand som nått nästan eller helt in till tandnerven finns bakterier som gör nerven inflammerad. Först börjar det ofta ila i tanden. Sedan får du en mer intensiv smärta som inte går över. Inflammationen sprids genom tandens rotkanalsystem ut till omgivande benvävnad om tanden inte behandlas.

Hur ska du hålla rent efter en tandutdragning?

  • Efter att tanden är utdragen är det viktigt att hålla rent för att förebygga infektioner i området. Under tiden blodet levrar sig kommer du att få bita ihop på en steril gasväv, ... Du kan uppleva lite besvär efter en tandutdragning men det är oftast ingenting att oroa sig för.