:

Vad är ett Traverskort?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är ett Traverskort?
  2. Vad är Traversutbildning?
  3. Vad är säkra lyft?
  4. Har jag Traverskort?
  5. Måste man ha säkra lyft?

Vad är ett Traverskort?

Ett traverskort är ett bevis eller ett intyg på att du har rätt kunskaper och tillräcklig utbildning för att kunna framföra en traverskran på ett säkert sätt. ... Sedan 2007 är det krav på att de arbetare, både inhyrda och anställda, måste gått en utbildning och fått ett traverskort för att få använda en travers i arbetet.

Vad är Traversutbildning?

Denna utbildning ger dig förutsättningar att på ett säkert sätt bedriva arbete med travers. En travers är en typ av lyftkran vars bärande konstruktion består av kranbrygga som går i sidled. Krav på denna utbildning ställs i Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS:2006:6.

Vad är säkra lyft?

Utbildningen Säkra Lyft vänder sig till de som kopplar en last till en lyftanordning eller skall agera signalman vid lyft. Kursen vänder sig även till arbetsledare och skyddsombud som ska kunna planera arbetet med och runt lyftanordningarna.

Har jag Traverskort?

Kortet är ditt bevis för att du har genomgått förarutbildning och klarat av utbildningens teori- och praktikprov. Behöver du ett nytt utbildningsbevis, kontakta oss för att se om du finns med i vårt register och kan beställa ett nytt.

Måste man ha säkra lyft?

Sedan den första juli 2007 ställer Arbetsmiljöverket krav på att alla kranförare, lastkopplare och signalmän har utbildning för att få använda lyftanordningar och lyftredskap.