:

Får man tälta på Kungsleden?

Innehållsförteckning:

  1. Får man tälta på Kungsleden?
  2. Är Kungsleden markerad?
  3. När öppnar STF fjällstugor?
  4. Vad kostar det att bo på Kebnekaise fjällstation?
  5. Får man tälta i fjällen?
  6. Får man tälta vid vindskydd?
  7. Har leder i fjällen?
  8. Är rött vid fjällen?
  9. Är Fjällstationerna öppna?
  10. När öppnar jämtlandstriangeln?

Får man tälta på Kungsleden?

Hos STF Alesjaure Fjällstuga längs med Kungsleden kan man både tälta på en arrangerad tältplats, eller gratis på andra sidan floden.

Är Kungsleden markerad?

Kungsleden går genom fyra nationalparker; Abisko, Stora Sjöfallet, Sarek och Pieljekaise. Utmed hela leden pågår renskötsel som kräver att du som vandrar visar hänsyn. Leden är väl markerad och broar finns utplacerade där det annars skulle vara svårt att ta sig över de strida vattendragen.

När öppnar STF fjällstugor?

Vi öppnar upp våra fjällstationer och fjällstugor runt midsommar och har dem öppna fram till mitten/slutet av september. Absoluta högsäsongen är från omkring 20 juli till 10 augusti. Då är det mycket folk i stugorna och på sina håll väldigt trångt.

Vad kostar det att bo på Kebnekaise fjällstation?

För tältare erbjuds service i form av självhushållskök, toalett, dusch, bastu och torkrum. För detta betalas en serviceavgift på 250 kr/dygn som medlem (350 kr icke medlem). Barn 6-15 år betalar halva priset (0-5 år gratis).

Får man tälta i fjällen?

Tälta i fjällen I fjällen finns stora ytor där du kan tälta utan att störa någon. Men tänk på att ljung och lav är känslig vegetation så var varsam. I fjällen ligger också många områden inom nationalparker och naturreservat, där reglerna kring tältning och eldning varierar.

Får man tälta vid vindskydd?

Vanliga frågor om att tälta eller sova i vindskydd Ja, oftast får du tälta en natt i naturreservat om du är ett sällskap på några personer på samma plats. Naturreservat kan dock ha sina egna regler och ofta är du hänvisad till att tälta i närheten av eldstäderna eller vindskydden för att inte störa djur etc.

Har leder i fjällen?

Det statliga ledsystemet består av cirka 550 mil markerade leder, varav 225 mil i Norrbotten och 194 mil i Jämtland. Broar, rastskydd och roddbåtar innefattas också i det statliga ledsystemet. Förutom de statliga lederna finns ett ledsystem på totalt cirka 250 mil runt samhällen och turistanläggningar i fjällregionen.

Är rött vid fjällen?

Markerade leder På kalfjället markeras sommarlederna i allmänhet med små stenrösen, ibland med röd färg i toppen. I fjällbjörkskogen är lederna ofta markerade med målade ringar eller prickar på träd.

Är Fjällstationerna öppna?

Fjällstugan är i mån av plats öppen för dagbesök mot avgift kl. 11-15. Dagbesök i fjällstuga kan inte förbokas utan betalas på plats till stugvärden. Förbättrade handtvättmöjligheter/handsprit finns vid dass, i kök och vid ingången till stugan.

När öppnar jämtlandstriangeln?

STF Storulvån Fjällstation

Telefon:+70
Antal rum:35
Antal bäddar:100 >
Adress:STF Storulvån Fjällstation, 83771 Duved
Öppettider 2022:18 februari - 24 april 17 juni - 2 oktober