:

Hur lever talgoxe?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lever talgoxe?
  2. När börjar blåmesen bygga bo?
  3. Hur länge kan en blåmes leva?
  4. Var lever Talgoxen?
  5. Vad bor Talgoxen?
  6. När får blåmes ungar?

Hur lever talgoxe?

Talgoxar är hålhäckare som vanligen häckar i träd, men ibland i husväggar eller bergväggar, och använder gärna holkar. Boet inuti håligheten byggs av honan och tillverkas av växtfibrer, gräs, mossa, hår, ull och fjädrar. Antalet ungar i en kull är ofta mycket stort, så många som 18, men fem till tolv är vanligare.

När börjar blåmesen bygga bo?

Lägger 6-14 ägg i april-maj. Endast honan ruvar, ruvningstid 12-15 dygn. Ungarna i boet 19-20 dygn. En andra häckning sällsynt.

Hur länge kan en blåmes leva?

De är mycket ovanligt att de når en ålder av tio år. Enligt webbsidan Forskning.se överlever bara en fjärdedel av alla småfåglar sitt första levnadsår, och av dessa dör varannan under sitt andra år. De allra flesta blir alltså inte äldre än två år.

Var lever Talgoxen?

Förekomst: Skogsmark och trädgårdar. Bo: Boet byggs i håligheter, av mossa och torrt gräs och fodras med hår och fjädrar. Talgoxar häckar gärna i holkar med 32-34 mm håldiameter.

Vad bor Talgoxen?

Talgoxe Parus major

  • Latinskt namn: Parus major - vilket betyder, större mes.
  • Typiska kännetecken: 14-15 cm. ...
  • Finnes: I hela landet i de flesta biotoper, såsom trädgårdar, parker, löv- och blandskogar, men mindre vanlig i Norrlands inland.
  • Äter: Insekter, frön, talg och bröd.
  • Läte: ...
  • Häckar:

När får blåmes ungar?

Äggläggningstid normalt i slutet av maj. Kan lägga en till två kullar per år, med 10-12 ägg per kull. Ruvningstid 13-15 dygn, ungarna är flygfärdiga efter 17-18 dygn. Blåmesen har blåa vingar, blå stjärt och blå topp på huvudet, vita kinder och gult bröst.