:

Hur lastar man en häst?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lastar man en häst?
  2. Hur gör man praktiskt när man lastar in hästen i transporten?
  3. Vad behöver hästen i transporten?
  4. Hur binder man upp en häst?
  5. Vad ska du göra direkt när hästen gått in i transporten?
  6. Måste man ha strö i transporten?
  7. Hur sätter man på transportskydd?

Hur lastar man en häst?

Sätt fram-bommen högt, ta ut mellanväggen eller ställ den snett åt sidan. Sätt en hink med havre inne i transporten. Ha gärna en repgrimma på hästen och ett långt grimskaft utan panikhake och utan ögla , använd inte träns då du lätt kan göra hästen illa i munnen. Ha handskar på dig själv och ett par kraftiga skor.

Hur gör man praktiskt när man lastar in hästen i transporten?

Underlätta lastningen. Parkera vid en vägg så har du en bra infångare på ena sidan eller backa intill stalldörren och lasta hästen från stallet, då finns det bara en väg och det är framåt in i transporten. Om transportens lucka är väldigt brant i nedfällt läge kan du prova att parkera i en slänt.

Vad behöver hästen i transporten?

Vid resor som är längre än åtta timmar behöver du ha med dig vatten och foder till hästen. Många fokuserar på att hästen ska ha det bra och glömmer bort sig själva: - Du ska vara utrustad med bra skor och bära handskar när du håller i repet så att du inte skadar dina händer om hästen drar.

Hur binder man upp en häst?

Grimskaftet du fäster i bindringen ska vara kort, cirka 30 centimeter. Om du binder upp hästen med en grimskaftsknut, se till att säkra knuten genom att dra repändan igenom öglan. Annars kan hästen dra upp knuten med tänderna och ta sig loss. Du kan även binda upp hästen i stallgången, där du fäster hästen i två linor.

Vad ska du göra direkt när hästen gått in i transporten?

När hästen är inne i transporten är det bra att prata lugnande medan medhjälparna stänger bommen bakom hästen. Fäll också upp baklämmen innan du sätter fast hästen och tar av tränset. Tänk på att inte stå mitt bakom lämmen utan stå vid sidan av när du fäller upp den.

Måste man ha strö i transporten?

Om transporten uppfyller vissa krav kan du få transportera dem mer än 8 timmar. De kraven är att: det ska finnas tillräckligt mycket strö på golvet för att djuren ska ha det bra. det ska gå att nå djuren för inspektion.

Hur sätter man på transportskydd?

Transportskydd har både för- och nackdelar. Det viktigaste är att de sitter som de ska och inte halkar ner under resan eftersom de då kan göra mer skada än nytta. Själv föredrar Mats paddar och lindor framför skydd.