:

Vad investerar spiltan i?

Innehållsförteckning:

  1. Vad investerar spiltan i?
  2. Hur går spiltan?
  3. Vad är spiltan aktie?
  4. Finns det fonder med utdelning?
  5. Är Spiltan Aktiefond Investmentbolag bra?

Vad investerar spiltan i?

Investment AB Spiltan är ett investmentbolag som investerar i noterade och onoterade svenska tillväxtföretag. Spiltan äger idag en portfölj som består av tech, finans, fastigheter och industri.

Hur går spiltan?

Spiltan byter marknadsplats – går med i nytt börssamarbete Per Håkan Börjessons investmentbolag Spiltan, vars onoterade aktie handlats på Pepins alternativa lista sedan 2003, ska byta marknadsmiljö. Syftet är bland annat att kunna erbjuda Spiltanaktien till ISK-sparare.

Vad är spiltan aktie?

Spiltan Investmentbolag AB Sen bildade man Spiltan som investmentbolag 1986 och Per har varit med och styrt investmentbolaget sedan dess. Idag har Spiltan ett substansvärde på ca 6,5 miljard kronor och det är en portfölj av både noterade (63%) och onoterade (29%) innehav.

Finns det fonder med utdelning?

Bolag med höga utdelningar är oftast mogna bolag med stabila vinster och starka balansräkningar. ... En av de mest klassiska investeringsstrategierna går ut på att investera i bolag med höga utdelningar. Det finna ett antal passiva fonder som jobbar med olika typer av olika underliggande utdelningsindex.

Är Spiltan Aktiefond Investmentbolag bra?

Nu har Spiltan Aktiefond Investmentbolag funnits i tre år och fått sin första rating/betyg av Morningstar och det blev bästa tänkbara - 5 stjärnor. ... Den fina avkastningen har nu gett fonden högsta betyg, fem stjärnor, hos fondanalytikern Morningstar. - Spiltan Aktiefond Investmentbolag är en smart indexfond.