:

Hur sköta spa bad?

Innehållsförteckning:

  1. Hur sköta spa bad?
  2. Hur ofta ska man byta filter i spabad?
  3. Hur ofta ska man ha klor i ett spabad?
  4. Kan man bada i lågt pH värde?
  5. Är uppblåsbara spa bra?

Hur sköta spa bad?

Gör såhär för att hålla bra vattenkvalité i spabadet: Dosera SpaBrom eller SpaKlor varje bad/varje vecka så att rätt halt upprätthålls. Duscha före bad så att föroreningar reduceras och vattnet blir mer lättskött. Tvätta filter minst en gång i månaden. Byt allt vatten var 3:e-4:e månad vid bad 2-3 gånger per vecka.

Hur ofta ska man byta filter i spabad?

Ett spafilter skall rengöras och spolas av 1-2 gång i månaden. Vid rengöring bör Folkpools filtertvätt användas. Instruktion: Ta filtret och lägg i en hink med varmt vatten, dosera med filtertvätt enligt förpackningen, låt dra några minuter och skölj sedan av med duschmunstycke.

Hur ofta ska man ha klor i ett spabad?

Det ideala klorvärdet för ett spabad ligger på 1 ppm fritt klor (eller totalt klor), men upp till 3 ppm är ett acceptabelt värde. Bundet klor bör aldrig överstiga 0,5 ppm. Hur mycket innebär då detta? Ca en matsked efter varje bad, brukar vara en lagom dos.

Kan man bada i lågt pH värde?

Reglering av pH-värdet Det är viktigare att hålla ett stabilt pH-värde i badvattnet än att hålla ett jämnt klorvärde. pH-nivån ska ligga jämnt på 7,0–7,6. Detta är den neutrala nivån – varken surt eller basiskt – och därmed den hälsosammaste nivån för människor att bada i.

Är uppblåsbara spa bra?

Fördelar med uppblåsbara spabad Mycket billigare i pris än ett platsbyggd utespa. Kräver ingen krånglig installation av elektriker utan det är bara att sätta i kontakten och starta pumpen för att blåsa upp spabadet.