:

Hur ofta göra rent luftvärmepump?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta göra rent luftvärmepump?
  2. Hur gör man service på luftvärmepump?
  3. Hur länge brukar en luftvärmepump hålla?
  4. Vem gör service på luftvärmepump?
  5. Hur servar man en värmepump?
  6. Hur ofta byta filter NIBE F750?

Hur ofta göra rent luftvärmepump?

Vi rekommenderar att du rengör luftfiltret minst var tredje månad. Om det finns mycket damm i filtret efter tre månader, bör du rengöra filtret oftare. Damm i filtret kan beror på olika saker, pågående renovering eller husdjur.

Hur gör man service på luftvärmepump?

Lamellerna kan få en beläggning av damm, fett och partiklar. Därför bör man rengöra filtret regelbundet. Dammsug en gång i månaden så håller du luftvärmepumpen i form. Du kan även använda rengöringsspray för att bort fett och sot, men gör det försiktigt så att inte någon elektronik skadas av fukten.

Hur länge brukar en luftvärmepump hålla?

En luft/luftvärmepump är mer ett komplement till ett befintligt värmesystem, så det beror väldigt mycket på förutsättningarna och hur den får jobba. Men 10-15 år kan man nog räkna med. Frånluftsvärmepumpar brukar hålla 15 år.”

Vem gör service på luftvärmepump?

På en luftvärmepump ska filtren rengöras regelbundet och ofta kan man även själv rengöra delar i vattenbaserade värmesystem. Var uppmärksam på de instruktioner installatören ger. Helena Holm på Energimyndigheten. Mer omfattande service måste en fackman utföra.

Hur servar man en värmepump?

Slå av strömmen och damma av innedelens yta. Därefter fortsätter du med att rengöra värmepumpens filter. På bara ett dygn passerar mycket stora mängder luft genom filtret, vilket innebär att även damm och fett från exempelvis matos fastnar här.

Hur ofta byta filter NIBE F750?

Även om filtret ser rent ut samlas det smuts i det och detta påverkar filtrets effektivitet. Byt det därför efter ca. 1 år. Vi rekommenderar även regelbunden rengöring av från- och tilluftsdonen.