:

Vad är en Kransil?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är en Kransil?
  2. Vad gör en Strålsamlare?
  3. Hur får man bort kalkfläckar?
  4. Hur får man bort kalk från kranen?
  5. Hur rengör man en blandare?
  6. Vad är ledbar Strålsamlare?

Vad är en Kransil?

Det finns många olika ord för det lilla munstycke som sitter längst ut på kranen: Strålsamlare, kransil, perlator, kranmunstycke, kranfilter, luftfilter… Här väljer vi kort och gott att kalla den för strålsamlare, utan att grotta ner oss i benämningar för de olika delarna som strålsamlaren består av.

Vad gör en Strålsamlare?

En strålsamlare är så att säga en atrapp som fästs längst ut på blandaren, där den sedan ”samlar upp” strålen från blandaren och distribuerar den jämnt och bekvämt. En strålsamlare kan ha lite olika funktioner, beroende på var den ska användas, och beroende på hur blandaren ser ut.

Hur får man bort kalkfläckar?

Blanda lika delar försiktigt uppvärmd ättika och diskmedel eller såpa i en sprayflaska och skaka utan att det skummar. Spraya på duschdörrarna och gnugga med en svamp som inte repar. Låt verka i 30 minuter innan du sköljer av, och kalkfläckarna är ett minne blott.

Hur får man bort kalk från kranen?

Gör så här:

  1. Dränk in hushållspapper med ättika.
  2. Gör ett omslag runt kranen av det genomvåta papperet. Det ska täcka hela kranen där kalk finns.
  3. Fäst allt genom att dra på strumpan och knyt åt.
  4. Låt verka i 1 – 2h.
  5. Skura kranen med borste och såpa – var noga med skarvarna.
  6. Skölj och torka av!

Hur rengör man en blandare?

För att avlägsna kalkfläckar och kalkbeläggningar används hushållsättika (12%) och vatten (en del ättika och fyra delar vatten), skölj efter noga med vatten och torka av. När det gäller blandare med strålsamlare, skruva loss strålsamlaren emellanåt och gör ren insatsen från vattenföroreningar.

Vad är ledbar Strålsamlare?

Ledad strålsamlare med slang för att täcka större ytor. Perlatorn är utrustad med en vattensparandefunktion. Genom en lätt vridning på strålsamlaren justeras strålen mellan duschstråle och ventilerandestråle.