:

Vad gör man på babysim?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör man på babysim?
  2. Vad är babysim?
  3. Hur gör man babysim?
  4. Vad kostar babysim?
  5. När är det lämpligt att lära sig simma?

Vad gör man på babysim?

När barnet är under två år kallas det babysim eller bebissim när ni badar tillsammans under ledning av utbildad babysimsinstruktör. Det övergripande målet med babysim är att skapa trygga och vattenvana barn som njuter av vattnet på ett respektfullt sätt. Alla friska barn kan vara med på babysim.

Vad är babysim?

Babysim är så mycket mer än dyket som många förknippar detta med. Vi vänjer barnet vid att vara i vatten och ger barnet vattensäkerhet tidigt i livet. Ett försiktigt och naturligt tillvägagångssätt ger barnet trygghet, säkerhet och glädje i vattnet från en tidig ålder.

Hur gör man babysim?

I första hand genom att bada barnet i badbalja men gärna också i badkaret tillsammans med er föräldrar. Låt barnet få möjlighet att röra sig så mycket som möjligt. Ni kan också duscha tillsammans och vänja barnet vid att få vatten över huvudet.

Vad kostar babysim?

OBS: Alla kurser från babysim nybörjare upp till simskola 4-5 år har en vuxen med i vattnet samt de simskolor som heter med förälder. Östermalm 1875 10 ggr. Norrtull 1875kr för 10 ggr. Älvsjö 1500 kr för 10 ggr.

När är det lämpligt att lära sig simma?

Vissa lär sig simma redan i 3-åldern, andra lär sig mycket senare. Vissa barn är rädda för att få vatten i ögonen eller att doppa huvudet, andra slänger sig i vattnet som blötdjur. Barns inställning till vatten korrelerar inte sällan med föräldrarnas inställning till vatten.