:

Hur skriver på dator?

Innehållsförteckning:

 1. Hur skriver på dator?
 2. Hur man gör ett snabel a?
 3. Vilken är Skift tangenten på datorn?
 4. Hur gör man ett snabel-a i Windows?
 5. Hur gör man ett snabel-a på Mac?
 6. Hur slår du av och på Num Lock på datorn?

Hur skriver på dator?

Håll ner Alt-tangenten (direkt till vänster om mellanslag/space) och slå in en kod med siffertangenterna på det numeriska tangentbordet (den uppsättning tangenter med siffror som oftast finns längst till höger på ett tangentbord). Observera att Num Lock måste vara aktiverat.

Hur man gör ett snabel a?

För att kortkommandona ska fungera måste Alt-tangenten hållas nedtryckt medan siffrorna skrivs på det numeriska tangentbordet (num).

 1. Snabel-a: @ Kortkommando: Alt gr + 2 (vanliga sifferraden)
 2. Grader: ° ...
 3. Upphöjt till 2: 2 ...
 4. Glad emoji: 😊 ...
 5. Pi: π ...
 6. Uppochnedvänt frågetecken: ¿ ...
 7. Paragraf: § ...
 8. Copyright: ©

Vilken är Skift tangenten på datorn?

Skifttangenten (engelska: shift) är på de flesta tangentbord (för skrivmaskin eller dator) för det svenska språket placerade under tangenten skiftlås och ovanför kontrolltangenten, till vänster på tangentbordet. Den är oftast försedd med en tjockare pil pekande uppåt och ibland med texten "Shift".

Hur gör man ett snabel-a i Windows?

 • Hur gör man ett snabel-a i Windows? 1 Se till att ha Num Lock aktiverat så du kan använda siffrorna längst ut till höger på tangentbordet. 2 Se till att du har markerat där du vill skriva in ditt snabel-a. 3 Håll ner Alt och skriv 64 så kommer ett snabel-a @ fram.

Hur gör man ett snabel-a på Mac?

 • Hur gör man ett snabel-a på Mac? Nästan samma kommando gäller för Mac som för Windows om man har ett nordiskt tangentbord. Skriv kommandot: – Alt + 2. Om du har ett amerikanskt, arabiskt eller brittisk tangentbord så skriver du istället: – Shift + 2. Så enkelt är det faktiskt.

Hur slår du av och på Num Lock på datorn?

 • Du slår av och på Num Lock genom att trycka på Num Lock-tangenten som vanligen finns i anslutning till det numeriska tangentbordet. På de flesta tangentbord lyser en lampa på tangentbordet om Num Lock är aktivt. Vill du skriva emojis/smileys på datorn?