:

Hur förvara play doh?

Innehållsförteckning:

  1. Hur förvara play doh?
  2. Hur gör man lera deg?
  3. Vad kan man göra med play doh?
  4. Hur färgar man trolldeg?
  5. Vad kan man måla på trolldeg med?
  6. Kan man äta play doh?

Hur förvara play doh?

Koka upp vattnet och blanda med olja och hushållsfärg. Häll vätskan över mjölblandningen och rör om med en slev tills du får en smidig deg. Låt svalna och förvara sedan i en plastburk med lock. Hållbarheten varierar beroende på hur mycket ni använder den men 2-3 veckor brukar den hålla sig fint.

Hur gör man lera deg?

Gör så här Blanda mjöl, salt, vatten och olja till en smidig deg. Tillsätt lite mer vatten om degen blir för torr, och lite mer mjöl om degen blir för blöt. Testa gärna om degen är bra genom att låta en degbit dingla ner från handen, om den töjs ut är degen för lös. Färga ev degen med hushållsfärg.

Vad kan man göra med play doh?

Att dega låtsasmat med lekleran är ju en klassiker – men det finns så mycket mer du och barnen kan göra med play-doh. Skapa kreativa miljöer och lek loss eller gör en mjuk och härlig lera att använda som avslappningsleksak.

Hur färgar man trolldeg?

Om du vill färga degen kan du tillsätta ett par droppar karamellfärg eller använda något färgat livsmedel som t. ex. kakao, kanel, curry eller rödbetssaft. För en extra effekt kan du blanda ner glitter i degen.

Vad kan man måla på trolldeg med?

Det går bra att måla trolldeg. Se till att använda hobbyfärg eller gouachefärg som är vattenbaserade färger som täcker bra på trolldegen. Vattenfärg fungerar dåligt på trolldeg. Vill du ha en ofärgad glaserad yta så pensla figurerna med mjölk.

Kan man äta play doh?

Alun ingår ofta i hemmagjord trolldeg, men innebär ingen risk eftersom halten är låg. Däremot ingår vanligen hög halt koksalt (natriumklorid) som innebär risk om barn äter stora mängder av degen. Tidiga symtom är törst, kräkningar, diarré.