:

Vad kostar det att stoppa upp en räv?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att stoppa upp en räv?
  2. Vad stoppar man upp djur med?
  3. Vad kostar det att stoppa upp en mård?
  4. Hur mycket kostar det att stoppa upp djur?
  5. Hur man stoppar upp en fågel?
  6. Vilka uppstoppade djur får man sälja?

Vad kostar det att stoppa upp en räv?

DÄGGDJUR
Räv4 900 kr
Räv unge4 400 kr
Grävling4 900 kr
Hare3 900 kr

Vad stoppar man upp djur med?

Tidigt förekommer det uppstoppade djur där monteringen bestod av ett mjukt material, likt en kudde, som fyllde ut tomrummet i kroppen. Sedan mitten av 1800-talet har man tillverkat mer anatomiskt korrekta stommar av exempelvis lera eller gips som sedan kläs med de preparerade hudarna, fjädrarna eller håret.

Vad kostar det att stoppa upp en mård?

Priser Montering

Fåglar
Tjäder, tupp4.500 kr
Däggdjur
Ekorre2.300 kr
Mård3.500 kr

Hur mycket kostar det att stoppa upp djur?

En bild kostar kronor. Du kan få din hund eller katt uppstoppad. Konservatorn Jan Olsson berättar att det förekommer - men inte ofta. - En katt - eller en liten hund - kostar från 4 000 kronor.

Hur man stoppar upp en fågel?

Det optimala är om du kan stoppa en bomullstuss i svalget för att stoppa kroppsvätskor från att kladda ner fjädrarna eller linda in huvudet i hushållspapper. Om halsen är lång så vik in den utmed kroppen, fäll ihop vingarna och benen så inget spretar och frys snarast möjligt i en tät plastpåse.

Vilka uppstoppade djur får man sälja?

Sälja eller skänka uppstoppade djur från dödsbon Uppstoppade djur och fåglar ingår ibland i dödsbon. Då är det viktigt att tänka på att det är förbjudet att sälja vissa djur, till exempel rovfåglar. Det är inte heller tillåtet att annonsera om, byta eller köpa sådana djur.