:

Var kan man köpa hund?

Innehållsförteckning:

  1. Var kan man köpa hund?
  2. Vad får man med när man köper valp?
  3. Vad behöver jag köpa när jag skaffar hund?
  4. Kan jag skaffa hund?
  5. Hur köper man en hund utomlands?

Var kan man köpa hund?

Välkommen till Köpahund.se! Köpahund.se är Svenska Kennelklubbens valphänvisningssajt. Här hittar du presentationer av närmare 300 olika hundraser, valpkullar till salu och kontaktuppgifter till SKK-anslutna uppfödare. Vi har också samlat massor av tips och råd för dig som är nybliven hundägare.

Vad får man med när man köper valp?

När du hämtar din valp ska du ett registreringsbevis, ett köpeavtal och ett valpbesiktningsintyg som inte får vara äldre än en vecka. ... Om valpen är vaccinerad ska du ett vaccinationsintyg och uppfödaren bör också kunna ge dig ett schema för vaccinationer och avmaskning.

Vad behöver jag köpa när jag skaffar hund?

Det är viktigt att ha rätt foder hemma, och gärna samma foder som uppfödaren har givit hittills, då du ogärna ska byta foder i samband med leverans av en liten hundvalp. Halsband/sele och koppel, Halsband eller en sele och koppel är bra att ha hemma inför de första dagarna.

Kan jag skaffa hund?

När du har bestämt vilken hundras som passar dig behöver du besluta från vilken uppfödare du ska köpa din hund. En bra start kan vara att besöka rasklubbens hemsida. Där finns oftast kontaktuppgifter till de olika uppfödarna i landet. Även hos Svenska Kennelklubben kan du söka information.

Hur köper man en hund utomlands?

Hunden som ska importeras måste vara ID-märkt samt vaccinerad mot rabies. Hunden måste också ha ett pass. Om ett pass inte kan utfärdas i det land där man hämtar hunden finns det en särskild blankett man kan använda (blankett E9. 207) som man kan hitta på Jordbruksverkets hemsida.