:

Hur gör man Dubbelpanering?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man Dubbelpanering?
  2. Varför ramlar paneringen av?
  3. Hur gör man panering?
  4. Vad kan man ersätta ströbröd?
  5. Vad är Förstekt?

Hur gör man Dubbelpanering?

Om man doppar först i mjöl, sedan ägg och därefter ströbröd får man en så kallad dubbelpanering. Just dubbelpaneringen drar till sig lite mer fett eftersom det blir ett tjockare skikt av torra produkter. Paneringen blir rätt tät, men inte för det mindre god.

Varför ramlar paneringen av?

För stark värme bränner paneringen och lämnar fisken rå inuti. För svag värme ger inte rätt färg och paneringen ramlar lätt av.

Hur gör man panering?

Salta och peppra filéerna och doppa dem i mjöl. Stek några minuter på varje sida, gärna i en blandning av smör och olja. Dubbelpanering med bröd är kanske det vanligaste sättet att panera fisk. Salta och peppra fisken och doppa den därefter i mjöl, därefter uppvispat ägg och, därefter i ströbröd.

Vad kan man ersätta ströbröd?

Kokosflingor, vetemjöl eller lite hederligt smör För att bröa en kakform kan du lika gärna välja kokosflingor, vetemjöl eller mandelmjöl. Du kan också klä in en tårtform (en rund eller avlång) med bakplåtspapper, pensla lite smält smör på formen så fungerar det som klister mot pappret.

Vad är Förstekt?

Förstekt burgare gjord på nötkött. Stekt utan fett för en nyttigare produkt och finare yta. Ta endast ut vad du behöver ur frysen och värm i bleck eller på stekbord. Tillverkad i Sverige.