:

Hur muddla mynta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur muddla mynta?
  2. Vad kan man muddla med?
  3. Vilken typ av mynta i mojito?
  4. Vad ska jag ha i mitt barskåp?
  5. Hur använder man en muddler?
  6. Vad ska man göra med mynta?

Hur muddla mynta?

Det är viktigt att inte muddla myntan, något som jag alltid trott att man ska göra. Genom att muddla myntan så trycker man ur de beska safterna medan det man vill ha, aromen, endast sitter på utsidan i de små håren på bladen. Därför ska man bara stöta lite lätt för att få ut smaken men ej beskan.

Vad kan man muddla med?

Muddlare finns i många olika material, de vanligaste är trä, rostfritt stål och plast. Många bartenders gillar att ha muddlare i olika material för olika ändamål. Muddlers har oftast formen av en stav eller ett litet brännbollsträ med en slät eller tandad botten.

Vilken typ av mynta i mojito?

Hjärtmynta, eller mojitomynta som den också kallas, är den tvättäkta myntasorten i drinken mojito. Den är lite mildare i smaken men även den utmärkt i matlagning. Pepparmynta är en klassisk medicinalväxt som har en skarpare mentolsmak, och passar bättre för örtte och skönhetsprodukter.

Vad ska jag ha i mitt barskåp?

Flaskorna du alltid bör ha hemma i barskåpet

  • Vodka: Foto: Systembolaget. ...
  • Gin: Foto: Systembolaget. ...
  • Bourbon: Foto: Systembolaget. ...
  • Rom: Foto: Systembolaget. ...
  • Bitter: Foto: Systembolaget. ...
  • Campari: Foto: Systembolaget. ...
  • Röd söt vermouth: ...
  • Torr vit vermouth:

Hur använder man en muddler?

En muddler används för att krossa eller mosa drinkingredienserna. Den kan antingen se ut som på bilden – en rörsked med långt skaft som används både till att blanda och att muddla. En muddler kan också se ut som en mortelstöt och vara i exempelvis plast, sten, metall eller trä.

Vad ska man göra med mynta?

Mynta passar som smaksättare i både mat och desserter. Stjälkarna används bland annat till myntagelé och myntasås, medan finhackade myntablad är oumbärliga bl. a. i den nordafrikanska couscoussalladen tabouleh och en klassisk smaksättare till lamm.